Artikel Depot
Image default
Financieel

Tips voor het doen van je belastingaangifte

Als je een eigen bedrijf hebt, moet je vier keer per jaar (ieder kwartaal) belastingaangifte doen. Als je dat niet gewend bent kan dat best lastig zijn en kun je misschien wel wat tips gebruiken. In dit artikel geven we je wat uitleg en tips over de belastingaangifte.

Heb je geen zin om je belastingaangifte zelf te doen, heb je geen tijd, of snap je het niet zo goed? Dat is geen probleem, Doomen & Quist: uw accountant nabij Etten-Leur kan je hier goed bij helpen. Door je administratie en boekhouding uit te besteden, bespaar je daarbij ook nog eens een hoop tijd.

  1. Check je gegevens

Het is misschien een inkoppertje, maar het is verstandig om nog even goed je gegevens te controleren. De Belastingdienst weet vaak al een groot deel van je gegevens, maar deze hoeven niet altijd te kloppen. Het is daarom dus ook verstandig dat je alle ingevulde gegevens goed nagaat en dat je deze eventueel aanpast waar nodig.

  1. Trek je btw af

Als je een eigen onderneming hebt, mag je de btw die je betaald hebt bij het kopen van producten en diensten aftrekken van de btw die je zelf hebt gekregen en moet betalen aan de Belastingdienst. Wanneer je net bent begonnen met je eigen bedrijf kan dat best lastig zijn. Gelukkig geeft de Belastingdienst dit ook zelf aan wanneer je deze invult. Het kan dus helpen om, zeker als je je onderneming net hebt opgestart, wat meer te kopen. Misschien heb je een nieuw bureau nodig, of zoek je een nieuwe computer. De btw van dat aankoopbedrag krijg je dan namelijk later weer terug en dat levert een voordeel op.

  1. Houd je administratie bij

Dit is iets wat je al moet doen voordat je begint met het doen van je btw aangifte, het is namelijk belangrijk dat je altijd je boekhouding goed bijhoud. Op die manier hoef je later tijdens de btw aangifte alleen nog maar de juiste cijfers op te zoeken en te berekenen en is de aangifte zelf zo gedaan. Er zijn tegenwoordig zelfs verschillende online programma’s waar je gemakkelijk je boekhouding mee kunt doen. Deze berekenen vervolgens ook precies wat je in moet vullen tijdens je aangifte, zo weet je zeker dat het altijd goed gaat. Mits je zelf geen fouten maakt natuurlijk.