Artikel Depot
Image default
Geschenken

De 3 kenmerken van een perfect kerstgeschenk

Als werkgever wil je natuurlijk elk jaar een perfect kerstgeschenk kunnen uitdelen aan je medewerkers. En als je dat lukt, dan zal dit geschenk waardering laten zien en je personeel motiveren voor het komende jaar. Het is niet gemakkelijk om dat kerstpakket te vinden. Vooral als je meerdere mensen in dienst hebt is het lastig om iets te selecteren dat iedereen tevreden stelt. Het is dan gemakkelijk om te kiezen voor een generiek cadeau, zoals een flesje wijn of een cadeaubon. Dit jaar wil je echt iets speciaals geven. Kies dan een kerstgeschenk dat voldoet aan de onderstaande drie kenmerken en je slaat vast de spijker op zijn kop.

 

  1. Het kerstgeschenk heeft een duidelijke afzender

Het is altijd goed om te laten zien dat het geschenk afkomstig is van jou, ook al weet iedereen dat wel. Een pakket in de kleur van je huisstijl is direct een stuk persoonlijker en alle ontvangers begrijpen wat die kleur betekent. Kies voor een product dat wat te maken heeft met wat jullie doen. Je kunt bijvoorbeeld een radio die werkt op zonne-energie kiezen als jullie een leverancier zijn van groene stroom. Al je medewerkers hebben gemeen dat jullie voor hetzelfde bedrijf werken en dezelfde doelen moeten realiseren. Door het kerstpakket daarop aan te passen laat je al zien dat je tijd hebt gestoken in het samenstellen ervan.

 

  1. Je vertelt waarom je de inzet waardeert

Het belangrijkste doel van een kerstpakket is om waardering uit te spreken voor de inzet van het jaar daarvoor. Je kunt dit nog beter uiten door niet alleen een kerstgeschenk te geven, maar door daar ook een boodschap aan toe te voegen. Laat zien wat je zo waardeert aan wat je personeel het afgelopen jaar gepresteerd heeft door een belangrijke gebeurtenis voor het bedrijf te nemen. Misschien heeft iedereen hard gewerkt om duurzamer te worden en dan kies je voor een ecologisch kerstpakket. Hebben jullie een groot Amerikaans contract weten binnen te halen het afgelopen jaar, dan neem je een kerstgeschenk met een Amerikaans thema.

 

  1. De inhoud voldoet aan ieders verwachtingen

Het lijkt onmogelijk om een kerstgeschenk te vinden dat aan ieders verwachtingen voldoet, maar gelukkig is dat niet zo. Want je kunt dat ook gewoon vragen. Er is niets vreemds aan het rondsturen van een vragenlijst over het kerstpakket en zo te achterhalen wat iedereen verwacht. Houd het kort en vraag ze bijvoorbeeld hun ideale kerstpakket te omschrijven. Je kunt ook vragen of ze aan kunnen geven wat wel en niet goed was aan het vorige kerstgeschenk. Zo hoef je niet te raden dit jaar en krijg je een goed idee van wat de verwachtingen zijn.

 

Koop je kerstpakketten online

De beste plek om deze pakketten te vinden is online bij Kerstpakket Online. Daar is het assortiment groot, de kwaliteit goed en heb je het hele jaar door toegang, op elk moment van de dag. Je bekijkt het aanbod rustig door en kies een kerstgeschenk dat aan jouw exacte wensen voldoet.