Artikel Depot
Image default
Aanbiedingen

Het juiste dekbed kopen doe je met deze tips

Lekker je bed induiken na een drukke dag is broodnodig om geestelijk en lichamelijk tot rust te komen. Niet alleen een goed bed bepaalt de kwaliteit van je slaap, ook het dekbed waar jij je onder nestelt. Bij het kiezen van een dekbed komt best wat kijken. Met de volgende tips krijg jij een beter beeld van het dat dekbed geschikt is voor jouw situatie.

Vulling kiezen

Verdiepen in de juiste materiaalsoort is belangrijk voor het comfort. Je koopt een dekbed dat gemaakt is van onder andere de volgende stoffen:

  • Bamboo
  • Dons
  • Katoen
  • Zijde
  • Synthetisch
  • Wol
  • Kameelhaar

 

Dekbedden verschillen onderling in gewicht, materiaal, ventilatieniveau, antibacteriële werking én natuurlijk de prijs. Bepaal welk bedrag je wil uitgeven aan je aankoop en kijk dan welke eigenschappen jij het prettigst vindt. Heb jij het snel koud in bed, dan kan een wollen dekbed jou behaaglijk warm houden in de nachtelijke uren. Tover jij je slaapplek al snel om in een waterbed door overmatig zweten? Kies in dat geval voor bamboo als vulling. Bamboo voorkomt bacteriën en schimmels, is koel en licht in gewicht.

Slaappatroon

Ben jij een onrustige slaper of heb je de neiging het lits-jumeaux dekbed van je partner afhandig te maken? In dat geval doe je er goed aan twee eenpersoons dekbedden aan te schaffen. Niet alleen scheelt dit een kussengevecht, maar jullie kunnen in dat geval beiden voor een ander materiaal kiezen. Zo heb je een dekbed op maat en kunnen jullie allebei ongestoord bijtanken.

Vier seizoenen dekbed

Om het hele jaar door verzekerd te zijn van een behaaglijk omhulsel kan je kiezen voor een vier seizoenen dekbed. Je hebt dan een zomerdeel en een winterdeel die afzonderlijk te gebruiken zijn, maar ook gekoppeld kunnen worden. De beide dekbedden knoop of rits je eenvoudig van of aan elkaar, waardoor je het in de zomer niet te warm heb en in de winter niet ligt te klappertanden. Een goede nachtrust begint bij een dekbed dat past bij jouw slaappatroon.

https://www.dekbedovertrekkenenzo.nl/