Artikel Depot
Image default
Aanbiedingen

Een reddingsvest verviervoudigt je overlevingskansen op het water!

Jaarlijks verdrinken er meer dan 100 mensen in Nederland. De meeste slachtoffers kunnen veel verdrinkingen voorkomen door een reddingsvest te dragen dat goed werkt op of in de buurt van water. Studies tonen aan dat reddingsvesten je overlevingskansen in de koude wateren van Nederland verviervoudigen. Maar waar moet je op letten bij het kopen van een reddingsvest? En benieuwd waar je het beste reddingsvesten kan aanschaffen?  Lees dan snel verder!

Europese normen

In de Europese wetgeving zijn een viertal Europese normen vastgesteld. Deze normen zijn verdeeld in drie verschillende categorieën. Deze categorieën zijn gerangschikt op verschil in Newton, namelijk 100N, 150N en 275N. 

Een reddingsvest van 100N draag je op binnenlandse wateren met normale weersomstandigheden,  een reddingsvest van 150N draag je op open- en kunstwateren met hevige weeromstandigheden.  Een reddingsvest van 275N wordt voornamelijk gebruikt bij professionele beroepsvaart en binnenvaart en draag je alleen tijdens zeer zware weersomstandigheden. Alle reddingsvesten zorgen ervoor dat een (bewusteloos) persoon op de rug gedraaid wordt, zodat de luchtwegen vrij blijven van water.

Verschillende soorten harnassen

Een belangrijke factor bij het kiezen van een reddingsvest is het type harnas dat je gebruikt. Er zijn twee hoofdtypen harnas die op het water worden gebruikt. Beide soorten harnassen bieden vergelijkbare voordelen, maar het enige verschil is de holsterstijl die door elke fabrikant wordt gebruikt. De meeste reddingsvesten zijn gemaakt van een schaalontwerp die gemakkelijk over de kleding van de drager glijden. Off-shore reddingsvesten zijn uitgerust met ritssluiting aan de voorkant om water en ander troep wat in de zee drijft buiten te houden.

Boottotaal

Al van kinds af aan zijn de oprichters van Boottotaal op of in het water te vinden. Bij hen weet je dan ook zeker dat alle watersportartikelen met zorg uitgekozen zijn. Ze gaan alleen voor de mooiste en beste producten en op kwaliteit wordt niet bespaard. Hebben we je overtuigd en wil je graag een reddingsvest kopen? Mooi! Vrijwel alle producten zijn bij Boottaal uit voorraad leverbaar, hierdoor hoef je nooit lang te wachten. Is een artikel na ontvangst toch niet helemaal naar wens? Het ruilen of retourneren van deze artikelen is bij Boottotaal geen probleem.

 

https://www.boottotaal.nl/