Artikel Depot
Image default
Woningen

Schuimrubber op maat; de voordelen

Schuimrubber is eigenlijk een verzamelnaam voor comfortschuimen. Met schuimrubber op maat heb je de keus uit allerlei verschillend schuimrubber. Denk aan koudschuim of polyether. Het is niet altijd voor iedereen duidelijk wat schuimrubber nu precies is en wat je er mee kunt. Schuimrubber op maat kent meerdere voordelen en kan voor verschillende doeleinden gebruikt worden. Denk aan het vullen van een matras of kussen. 

In deze blog vertellen we je graag meer over schuimrubber op maat en wat daar de voordelen van zijn. Benieuwd of dit materiaal iets voor jou is? Lees dan hieronder verder.

Koudschuim of schuimrubber op maat, welke kiezen?

Schuimrubber is poreus materiaal dat bekend staat om de verende eigenschappen. Het materiaal wordt ook wel schuimplastic genoemd. Bij veel mensen staat het materiaal ook onder die naam bekend. Bij matrassen wordt echter vaak de termen als polyether, koudschuim, traagschuim en polypress gebruikt. Dit zijn allemaal verschillende soorten schuimrubber. Alleen kies je nu voor schuimrubber of koudschuim?

Koudschuim is ook een kunststof schuimrubber. Het is comfortabeler dan het ‘gewone’ schuimrubber. Daarnaast ventileert het beter en werkt het vlamvertragend. Het materiaal is ook duurzaam en vormvast. Naast dat is het ook isoleren. Dat biedt de nodige voordelen. Koudschuim wordt net als schuimrubber milieuvriendelijk geproduceerd. De isolerende werking zorgt ervoor dat het materiaal vaak gebruikt wordt voor matrassen. Een matras met koudschuim zorgt voor beter ventileren en het vocht wordt er goed in opgenomen. Het is ook mogelijk om koudschuim op maat te kopen. 

Schuimrubber is perfect materiaal voor zitkussens van een bank, caravankussens, buitenkussens, maar ook voor matrassen. Koudschuimis meer geschikt voor intensief gebruik en is brandvertragend, anti rot- en schimmelvrij en heeft een hoge veerkrachtigheid. Schuimrubber wordt vooral gebruikt voor zitmeubels. Waar dus ook weer de verschillende soorten schuinrubbers bij aan te pas komen. Dit is tevens ook het belangrijkste verschil tussen schuimrubber en koudschuim. 

Voordelen van schuimrubber

Het gebruiken van schuimrubber kent meerdere voordelen. Vooral de combinatie schuimrubber met een matras te gebruiken gaat heel goed samen. Je kon al eerder lezen dat het goed ventileert en vocht opneemt. Een perfect matras dus voor mensen die bijvoorbeeld last hebben van nachtelijk zweten. Ook kent schuimrubber een hoog conformiteit. Of met andere woorden: een hoog aanpassingsvermogen. Een matras van schuimrubber materiaal zal zich daarom goed vormen naar de contouren van het lichaam. Andere voordelen zijn: 

– Allergie- en geurvrij

– Heel erg duurzaam

– Bij een hoge HR-waarde biedt een matras veel veerkracht

– Een schuimrubber matras heeft geen last van kuilvorming 

Schuimrubber op maat kopen

Er zijn verschillende plekken waar je schuimrubber kunt kopen. Zowel online als in een fysieke winkel. Het is niet duur materiaal, alleen er zit wel een verschil in prijs tussen de verschillende soorten schuimrubber. Zo is koudschuim bijvoorbeeld duurder dan polyether. Koudschuim gaat namelijk langer mee dan polyether. De prijs is daarom iets hoger. 

Echter heb je met schuimrubber op maat geen last van een overbodige hoeveelheid aan schuimrubber. Bekijk dus goed van te voren welk type schuimrubber het beste past bij jouw wensen en natuurlijk waarvoor je het wilt gaan gebruiken. 

 

https://www.artikeldepot.nl/