Artikel Depot
Image default
Bedrijven

Bescherm jouw vloer tegen krassen en deuken

Ben je bang dat je nieuwe stoel deuken of krassen zal maken op je laminaatvloer? Dit is een vaak voorkomende angst onder vele vloerbezitters. Gelukkig kan dit voorkomen worden door je vloer goed te beschermen met vloerbescherming van Stoeldopshop, waar je kan kiezen voor een stoelpootdop voor ieder soort stoelpoot.

Het is belangrijk om te kijken naar wat voor soort poten je hebt onder je stoel. Zo is er een verschil in drie soorten poten, waarbij elk een ander soort stoeldop is geadviseerd.

Houten poten

Allereerst heb je houten poten. Deze poten zijn vaak scherp en plat en kunnen dus snel schade richten aan je vloer, in de vorm van krassen of deuken. Voor dit soort stoelpoten kan je het beste gebruik maken van glijnagels. Deze kan je gemakkelijk met een hamer vastslaan of met een schroevendraaier vastschroeven. Ze maken houten stoelpoten iets ronder, waardoor deze soepeler over je vloer kan glijden en geen krassen achterlaat.

Ronde en vierkante poten

Dit soort poten komen het meest voor bij stoelen. Dit zijn vaak poten van metaal of plastic, die, net als houten poten, snel krassen kunnen maken op vloeren. Door een stoelpootdop van een bepaalde vorm over een stoelpoot van dezelfde vorm te schuiven, geef je de stoelpoot een minder scherp oppervlak, dat krassen gemakkelijk voorkomt.

Buizen- en sledeframes

Ten slotte heb je ook nog de stoelen met een sledeframe of een buizensysteem. Hier kan je niet gebruik maken van doppen of glijnagels, omdat je te maken hebt met een groter contactoppervlak. Daarvoor in de plaats kan je gebruik maken van een glijders, die je onder de gehele lengte van de buis kan monteren.

https://stoeldopshop.nl/