Artikel Depot
Image default
Electronica en Computers

De beste computers vergelijken met elkaar

Wanneer je op zoek bent naar een nieuwe laptop wil je er natuurlijk wel zeker van zijn dat je ook echt de beste laptop aanschaft. Maar door het ontzettend grote aanbod laptops tegenwoordig, kan dit nog best lastig zijn. Laptops vergelijken met elkaar bij Hardware Tips kan dan een goed idee zijn, omdat je op die manier alle punten af kunt gaan die jij belangrijk vindt. Uiteindelijk zal er dan één laptop uitkomen die het beste bij jouw situatie past.

Wat zijn de beste laptops?

Wil je laptops vergelijken met elkaar, dan is het wel belangrijk dat je eerst weet naar wat voor een laptop je op zoek bent. Gaat het om een laptop die je alleen voor je e-mail gebruikt, of heb je er eentje nodig voor je studie of werk? In het laatste geval zijn de specificaties erg belangrijk, want je wilt natuurlijk wel dat je genoeg geheugen hebt.

Daarnaast is het ook zo dat jij, wanneer je een studie doet met zware programma’s deze wel moeiteloos moet kunnen openen. Net als wanneer je vaak video’s bewerkt voor bijvoorbeeld YouTube. Dit zijn allemaal punten waar je rekening mee moet houden voordat je de verschillende laptops met elkaar gaat vergelijken.

Over het algemeen komen de Asus laptops het beste uit de test, gevolgd door HP, Lenovo, Apple en Acer. Toch zegt dit helemaal niets, want het ligt er echt aan wat je ermee gaat doen. Gebruik je de laptop voornamelijk voor het bewerken van video’s? Dan zijn onder andere de opslag, snelheid en de resolutie van je scherm belangrijk, en in dat geval komt juist een HP laptop het beste uit de test.

Laptops vergelijken voor je studie

Heb je een laptop nodig voor je studie, dan is het belangrijk dat je snel en moeiteloos kunt werken waar en wanneer jij dat wilt. Maar de laptop moet ook zeker niet te groot en te zwaar zijn, want je moet hem eenvoudig mee kunnen nemen. Laptops vergelijken voor je studie is dan ook zeker aan te raden, zodat je zeker weet dat je met de juiste laptop aan de slag gaat.

De Lenovo Ideapad 3 staat bij Hardware Tips bovenaan als het gaat om een laptop voor school. Hij is snel genoeg om de lessen mee te volgen, beschikt over voldoende geheugen en heeft daarnaast ook genoeg opslag capaciteit. Dit is belangrijk, want je wilt uiteraard wel als je bestanden eenvoudig op kunnen slaan. Daarnaast is de laptop ook snel genoeg voor het volgens van je favoriete serie, dat is dan weer een voordeel.