Artikel Depot
Image default
Bedrijven

Belangrijke feitjes over educatief speelgoed

Het is natuurlijk belangrijk dat speelgoed leuk wordt gevonden, wanneer speelgoed leuk is wordt er namelijk vaker en langer mee gespeeld. Het allerbeste is als het leuke speelgoed ook nog educatief speelgoed is, een kind ontwikkeld zich hierdoor namelijk heel erg. Op jonge leeftijd leren kinderen namelijk het meest, kinderen leren dan namelijk van alles wat ze zien, doen of horen. 

Fase

Wanneer een kind opgroeit gaat hij door verschillende fases, educatief speelgoed is ook gebaseerd op deze fases. Het is daarom belangrijk om te kijken voor welke fase het speelgoed is, het zou namelijk zonde zijn als je het speelgoed koopt en je kind leert er niks van of vindt het te moeilijk. 

Waarbij helpt educatief speelgoed

Educatief speelgoed helpt bij de zowel lichamelijke als geestelijke ontwikkeling van een kind. Voor peuters wordt er veel aandacht besteed aan de motoriek, zowel de grove als fijne motoriek. Peuters kunnen zich namelijk de hele dag vermaken met voorwerpen passen en meten, voorwerpen vasthouden en nieuwe dingen ontdekken. Voor de wat oudere kinderen is er speelgoed dat het lezen stimuleren, er zijn dan bijvoorbeeld voorwerpen met letters en cijfers erop. Kinderen kunnen dan leren woorden te maken en komen erachter hoe ze moeten tellen. Wanneer er met meerdere kinderen gespeeld kan worden leert je kind ook om samen te spelen en wordt de omgang met anderen ontwikkeld.

Veilig

Het is vooral belangrijk dat het speelgoed van je kind veilig is, je wilt natuurlijk niet dat je kind iets overkomt. Het is daarom goed om eerst naar het speelgoed te kijken voordat je het aan je kind geeft. Kinderen stoppen vaak iets in hun mond dus je moet goed kijken of ze niet in bepaalde voorwerpen kunnen stikken. Het zou natuurlijk ook vervelend zijn als je kind zich ergens aan snijd, kijk daarom ook of er nergens scherpe randjes aan zitten.