Artikel Depot
Image default
Electronica en Computers

Eenvoudige gewichtsberekeningen dankzij formules en rekenbladen voor Excel Eurocode

Werkt u dagelijks in Excel om dankzij Eurocode de gegevens voor bouwkundige constructies te berekenen? Dan is er een makkelijkere manier om al deze berekeningen uit te voeren. Daarnaast zal deze methode u ontzettend veel tijd besparen en ook de foutmarge van de berekeningen verkleinen. Het is namelijk mogelijk om belastingbepaling, referentieperiode, belastingfactoren, NEN-richtlijnen, en nog veel meer toe te voegen aan de berekeningen. Op deze manier weet u zeker dat de constructie altijd voldoet aan de geldende normen en richtlijnen.

De pijlers van de formules

Iedere Excel Eurocode-maker bij Qec is zelf constructeur. Hierdoor bent u te allen tijde verzekerd van kwaliteit op het gebied van de Rekenbladen en de verschillende formules die zijn opgesteld voor gewichtsberekening. De Excel Eurocode die deze specialisten hebben opgesteld staat op drie belangrijke pijlers:

  • Helder: de complete berekening is controleerbaar met Eurocode artikel- en formulenummers, waardoor het eenvoudig is om voor alle mogelijke constructies een berekening te maken.
  • Beveiligd: er wordt enkel gewerkt met herkenbare invulcellen en beveiligde formules, zodat u zeker weet dat alles op de juiste manier wordt verwerkt.
  • Onderhouden: alle normwijzigingen, ontdekte fouten en aanvullingen worden continu door Qec onderhouden zodat uw berekeningen altijd aan de laatste richtlijnen voldoen.

Bovendien wordt het door de geprogrammeerde werkversnellers mogelijk om zowel de Rekenbladen als de gewichtberekeningsformules snel uit te voeren met Excel Eurocode van Qec.

Maak direct een afspraak met een van de verantwoordelijken

Wilt u meer weten over de dienstverlening die Qec aanbiedt op het gebied van Eurocode met Excel? Dan vertellen de deskundige medewerkers u graag meer over de mogelijkheden! Op de website vindt u alle contactgegevens om een afspraak te maken met een van de Qec-makers. Wacht hier zeker niet te lang mee als u op zoek bent naar een makkelijkere manier om gewichtsberekeningen van bouwkundige constructies uit te voeren.