User Experience Designers

nieuwe website maken

Sinds de ontwikkeling van de eerste website hebben er veel veranderingen plaatsgevonden. Succes hangt echter maar van één ding af: de perceptie van de gebruiker. Is deze website waardevol voor mij? Is de site makkelijk te gebruiken? Deze problemen bestaan ​​in het onderbewustzijn van elke gebruiker die uw website bezoekt en vormt de basis voor hen om te beslissen of ze uw website willen blijven bezoeken.

User Experience Design (UXD) is een creatief ontwerp dat gebruikersvragen kan beantwoorden, ongeacht het systeem, de interface, de webapplicatie of de desktopsoftware.

De user experience designer houdt rekening met bruikbaarheid, waargenomen waarde, efficiëntie en andere factoren om de emoties veroorzaakt door een bepaald systeem te bestuderen en te evalueren. Ze bieden ook meer diepgaande processen en systemen, zoals het evalueren van hoe gebruikers zich voelen bij het kopen van producten op een specifieke e-commercesite; is het eenvoudig en leuk? Lang en ingewikkeld?

Website-interactie is oorspronkelijk ontwikkeld op basis van de ideeën van webontwerpers. Op basis van wat klanten willen zien, ziet het ontwerp er geweldig uit. Het ontwerp heeft geen wetenschappelijke waarde, maar richt zich op de esthetiek en ontwikkeling van het merk, met weinig of geen aandacht voor websitegebruikers.

In het afgelopen decennium zijn we getuige geweest van een bijna volledige transformatie van het internet. Het is niet alleen een bijna universele tool geworden, het heeft bijna 2,5 miljard gebruikers wereldwijd. De website is echter zo gecompliceerd geworden en heeft zoveel functies dat het nodig is om het ontwerp van de gebruikerservaring effectief en effectief te maken. Er is nog een andere factor in het toenemende aantal manieren om toegang te krijgen tot het netwerk. Naast pc’s worden er elke dag mobiele apparaten gebruikt, kunnen verschillende webbrowsers worden gebruikt en zal zelfs de internetverbinding veranderen. De universele toegankelijkheid van de website wordt steeds belangrijker.

Het moet niet alleen aan de behoeften van mensen voldoen, maar ook aan speciale vereisten zoals schermlezers en niet-standaard displays. Er zijn ook apparaten die oude mobiele verbindingen gebruiken of apparaten die nog geen breedbandverbinding tot stand hebben gebracht. Hoe complexer het systeem, hoe groter de behoefte aan een volledig functioneel UX-ontwerp. Vergeleken met eenvoudige statische websites, vereisen e-commerce websites, zeer interactieve online applicaties en multifunctionele websites meer planning en architectuur.

UXD is geen totaaloplossing, maar een op maat gemaakt product of dienst en doelgroep. Iedereen is verschillend van elkaar, dus wat nuttig is voor één persoon, is mogelijk niet voldoende om aan de behoeften van een andere persoon te voldoen. De beste manier is om te ontwerpen op basis van regels in plaats van uitzonderingen!

Hoewel gebruikerservaring en bruikbaarheid synoniem zijn geworden, zijn ze niet hetzelfde. Bruikbaarheid maakt deel uit van de gebruikerservaring en richt zich op de bruikbaarheid en efficiëntie van de website, waarbij de gebruikerservaring zich bezighoudt met de emoties achter de codering en de perceptie van de gebruiker van het gebruik van de website. Menselijke factoren zoals wetenschap, psychologie, informatiearchitectuur en gebruikersgerichte ontwerpprincipes spelen ook een belangrijke rol bij de besluitvorming van ontwerpers van gebruikerservaringen.Neem contact met ons op en we bespreken verschillende mogelijkheden.

E-mail: info@webdevelopmentapp.com 
BE: +32 499 41 46 24 
Franklin Rooseveltplaats 12, 2060 Antwerpen, Belgie

https://webdevelopmentapp.com/nl/prices.html