Artikel Depot
Image default
Financieel

Moet ik all risk autoverzekering afsluiten bij het kopen van een nieuwe auto?

Een auto direct verzekeren is erg belangrijk. Anders loop je kans dat je een boete van het RDW krijgt. Maar welke verzekering moet je nou kiezen? In dit artikel leggen we uit wanneer je voor een all-risk autoverzekering kunt kiezen.

All-risk autoverzekering

Een all-risk autoverzekering is de meest uitgebreide variant van een verzekering die je kunt kiezen in het geval van een autoverzekering. Iedere auto dient verplicht verzekerd te zijn. Je hebt in Nederland echter de vrijheid om zelf te kiezen tot in hoeverre je je auto verzekerd wilt hebben. Dit houdt in dat je zelf kunt kiezen hoeveel euro je wilt en kunt missen aan de verzekering, maar dus ook zelf kunt kiezen tegen wat je allemaal verzekerd bent. Wanneer je een nieuwe auto koopt kan het best slim zijn een zeer uitgebreide autoverzekering te kiezen zoals een all-risk. Onderdelen en reparaties van een gloednieuwe auto kunnen immers erg duur zijn. Bij een all-risk verzekering ben je gedekt tegen vrijwel alle soorten schade.

Wanneer is een all-risk autoverzekering slim?
Een all-risk autoverzekering wordt aangeraden bij auto’s die redelijk nieuw zijn. Veel adviseurs houden zich aan de richtlijn dat een all-risk autoverzekering genomen zou moeten worden bij auto’s die nog geen 7 jaar oud zijn. Een auto met een redelijk nieuw bouwjaar zou dus all-risk verzekerd moeten worden om alle risico’s en hoge kosten zo veel mogelijk te beperken. Je zou echter niet alleen naar de bouwjaar moeten kijken. Een auto met 0 kilometer op e teller is hoe dan ook slim om all-risk te verzekeren, maar ook als je auto wel wat kilometers heeft maar dit er nog niet veel zijn kan het handig zijn er toch even over na te denken of je een all-risk wilt nemen. Verder kan het merk van de auto ook een rol spelen. Dit komt omdat bepaalde automerken zeer dure onderdelen en reparaties hebben.

Waarom een all-risk verzekering?
Bij je autoverzekering ben je gedekt tegen bepaalde schades. Dit kan zijn de schade die jij aan een andere auto aanbrengt terwijl je ongelijk hebt, de schade die je aan een andere auto aanbrengt terwijl je wel gelijk hebt, de schade die je aan je eigen auto aanbrengt of de schade die een ander aan jouw auto aanbrengt. Verder kun je gedekt zijn tegen bijvoorbeeld diefstal van je auto of diefstal van spullen uit de auto. Bij elke type autoverzekering kies je als het ware tegen wat je wel en niet verzekerd bent en hier tegenover komt de premie te staan die je maandelijks moet betalen. Het is bij een all-risk verzekering zo dat je niet tegen een klein deel van die mogelijkheden gedekt bent, maar tegen eigenlijk vrijwel alles. Zelfs als je totaal ongelijk hebt tijdens een verkeersongeval ben je dus gedekt tegen schade. Ok deze reden kan een all-risk verzekering een erg efficiënte optie zijn bij een nieuwe auto. Een ongeluk zit immers in een klein hoekje.

Via autoverzekeringafsluiten24.nl kun je een autoverzekering afsluiten.

Gerelateerde artikelen

Hypotheek voor een zzp’er

Akte van cessie vordering kopen of verkopen

Is eToro een broker voor jou?