Artikel Depot
Image default
Sport

EMS training zorgt voor een uitstekende efficiëntie

In de jaren negentig werd een nieuwe generatie EMS-apparatuur ontwikkeld, niet voor professionele sporters, maar voor “gewone” mensen die in vorm wilden komen. EMS training voor de gewone sporter werd geboren. De nieuwe apparaten stimuleerden het hele lichaam in combinatie met actieve oefeningen. Een paar elektroden werden geplaatst op alle belangrijke spiergroepen – waaronder dijen, bilspieren, buik, rug en armspieren – en de gelijktijdige stimulatie, samen met oefeningen gericht op deze spiergroepen, zorgde voor een uitstekende efficiëntie.

Helaas hadden sommige EMS-apparaten die in die periode op de markt kwamen een twijfelachtig effect. Klanten werden misleid door valse reclames, waarbij jonge modellen met perfect gespierde lichamen werden gebruikt. Hoewel het duidelijk zou moeten zijn dat er geen vervanging is voor echte lichaamsbeweging en een voedzaam dieet, positioneerde dit soort bedrog EMS-apparaten als een rage, in plaats van de levensvatbare trainingshulpmiddelen die ze zijn.

Gelukkig is er in de tussentijd veel wetenschappelijk onderzoek gedaan naar EMS en de werking ervan, is de technologie flink vooruitgegaan en leven we inmiddels in een heel andere tijd. We onderzochten en testten het hightech EMS apparaat voor thuisgebruik en brachten het in heel Europa op de markt. Full-body EMS training betekent het lichaam op zijn maximale efficiëntie laten werken. Atleten, bodybuilders en fitnessmodellen zijn er dol op en het elektrische pak is inmiddels ook een enorme hit onder de gewone sporters.

Hoe werkt EMS en is het gevaarlijk?

Spieren trekken samen en vervolgens ontspannen ze zich door de laagfrequente elektrische stimulatie. Het aerobe spiermetabolisme word verhoogd waardoor de vetverbranding begint. Tijdens de EMS trainingen hebben de spieren een verhoogde ontwikkelingssnelheid. Het effect van calorieverbranding is nog enkele dagen na een EMS training voelbaar. Dit positioneert EMS training onmiddellijk als een perfecte oefenvorm voor mensen met gewichtsproblemen, cellulitis, mensen die rugklachten hebben vanwege een verkeerde houding, of mensen die gewoon hun algemene gezondheid willen verbeteren en versterken.

En dan als laatste: is EMS training gevaarlijk? EMS training is niet gevaarlijk. De elektrische stimulatie is gewoon voor onze spieren, omdat ze dit altijd al vanuit ons eigen lichaam ontvangen. Er zijn indicaties waarbij EMS niet gebruikt mag worden, zoals bijvoorbeeld bij een pacemaker. Lees hier meer over op de website ikwilstimawell.nl.

https://ikwilstimawell.nl/