Artikel Depot
Image default
Verbouwen

Waarom een knelkoppeling essentieel is bij een gas- of waterleiding

Een knelkoppeling is een koppelstuk dat gewoonlijk wordt gebruikt in loodgieterswerk om twee buizen met elkaar te verbinden zonder ze te hoeven lassen of solderen. Dit type fitting is gemaakt van messing, en is ongelooflijk gemakkelijk en snel te gebruiken. Met een knelfitting kun je gemakkelijk verschillende buisdelen aan elkaar bevestigen. Een knelfitting voor gas is een uitstekende manier om verschillende pijpdelen van een gasleiding veilig met elkaar te verbinden. Daarnaast kan een knelkoppeling voor water erg handig zijn bij de aanleg van een waterleiding. In deze blog vertellen wij je meer over wat een knelkoppeling is en wat de voordelen zijn van het gebruik hiervan.

Wat zijn de voordelen van een knelkoppeling

De voordelen van het gebruik van een knelkoppeling zijn talrijk. Eerst en vooral is een knelkoppeling ongelooflijk eenvoudig en snel te gebruiken – je kunt gemakkelijk verschillende buisdelen in slechts enkele minuten aan elkaar bevestigen. Bovendien zijn knelkoppelingen ongelooflijk betrouwbaar en duurzaam. Zij kunnen hoge druk en temperaturen weerstaan, makend hen perfect voor gebruik in loodgieterswerktoepassingen. Ten slotte, zijn de compressiemontage ook rendabel – zij zijn minder duur dan het lassen of het solderen van pijpen samen.

Hoe gebruik je een knelkoppeling

Als je twee buizen met elkaar moet verbinden, is een knelkoppeling de ideale oplossing. Om een knelkoppeling te gebruiken, zorg je er eerst voor dat de twee buizen schoon en vrij van vuil zijn. Draai vervolgens de compressiemoer van de fitting los tot deze los genoeg is om over de buizen te passen. Schuif de fitting over de buizen en draai de compressiemoer vast tot hij goed vastzit. Je bent nu klaar om de buizen aan elkaar te bevestigen. Zorg dat de knelkoppeling goed vastzit, zodat er geen risico op lekken kan ontstaan, dit is van erg groot belang, zowel bij een water- als een gasleiding.

Knelkoppeling kopen

Als je een knelkoppeling voor je gas- of waterleiding moet kopen, kun je die online of bij je plaatselijke ijzerhandel kopen. Zorg ervoor dat je een knelkoppeling kiest die gemaakt is van messing en ontworpen is voor gebruik met jouw type pijp. Zorg ervoor dat de knelkoppeling geschikt is voor de druk en temperatuur van je toepassing. Al deze factoren zijn erg belangrijk bij het kopen van de juiste knelkoppeling. Mocht je niet zeker zijn of je hebt vragen, neem dan contact op met de aanbieder waar jij een knelkoppeling wil kopen en laat het eventueel installeren.