Artikel Depot
Image default
Meubels

Wat zijn de voordelen van het kopen van gebruikt meubilair?

Wat zijn de voordelen van het kopen van gebruikt meubilair?

Van het betalen van een lagere prijs voor meubels van hogere kwaliteit tot het verminderen van uw ecologische voetafdruk, het kopen van gebruikte meubels heeft een aantal serieuze voordelen.

In dit bericht belichten we de belangrijkste voordelen van het kopen van gebruikte meubels en geven we tips en trucs voor waar u op moet letten als u in de markt bent voor gebruikte meubels.

De voordelen van het kopen van gebruikt meubilair

Tweedehands meubels kopen is vaak voordeliger, duurzamer en ethischer dan gloednieuwe items kopen. Lees hieronder meer over de voordelen.

Voordeliger

Zelfs in vergelijking met snelle meubels, die belachelijk goedkoop kunnen zijn, zult u bij de aankoop van een gebruikt meubelstuk waarschijnlijk minder geld uitgeven. Vaak is gebruikt meubilair op de markt gekomen omdat iemand het gewoon uit zijn huis wil hebben! Individuen zullen het item over het algemeen prijzen om te verkopen. Bovendien heb je onderhandelingsmacht.

Ondersteunt uw lokale economie

Als u bij een kringloopwinkel of iemand uit uw buurt koopt, steunt u direct de plaatselijke economie. Door een lokale aankoop doet u geld terug in uw gemeenschap, en een sterke lokale economie betekent een gezondere, meer levendige gemeenschap.

Meer waar voor uw geld

Over het algemeen zijn goedkope meubels goedkoop. Ze zijn niet goed gemaakt en gaan niet lang mee. Nieuwe vintage meubel van hoge kwaliteit kunnen echter onbetaalbaar zijn. Bij het winkelen voor gebruikte meubels kunt u vaak redelijk geprijsde items van hoge kwaliteit vinden. Hoewel het misschien iemands afval is, kan het echt uw schat zijn.

Duurzamer

De meubelindustrie is een van de minst duurzame, meest vervuilende industrieën op aarde. Elk jaar gooien Nederlanders meer dan een ton aan meubels en meubilair weg, waarvan 80% op de vuilnisbelt belandt. Bovendien betekent de productie van nieuwe artikelen het oogsten en creëren van nieuwe materialen, zoals hout en plastic. De aankoop van nieuw meubilair draagt rechtstreeks bij aan de industrie van fossiele brandstoffen en aan de ontbossing. Als u een gebruikt artikel koopt, hoeven er geen nieuwe materialen te worden gegenereerd.

Verdedigt de mensenrechten

Het is nu wel duidelijk dat goedkoop meubilair een hoge prijs heeft. Niet alleen zijn het vaak meubels van lage kwaliteit die niet lang meegaan en die het milieu belasten, maar goedkope meubels kosten ook mensenrechten. Goedkoop meubilair betekent goedkope arbeid.  De productie van meubels kan gepaard gaan met oneerlijke lonen of zelfs met kinder- of dwangarbeid. Je kunt voorkomen dat je mensenrechtenschendingen steunt door een gebruikt meubelstuk te kopen.

https://www.artikeldepot.nl/wat-zijn-de-voordelen-van-het-kopen-van-gebruikt-meubilair/