Artikel Depot
Image default
Woningen

Functies van een makelaar

Tijdens het kopen of verkopen van een huis is professionele hulp één van de belangrijkste dingen om aan te denken. In je eentje wordt het namelijk een stuk lastiger om alles zo goed mogelijk te laten verlopen. Een makelaar dient als bemiddelaar en heeft verschillende taken en werkt zo zorgvuldig mogelijk met natuurlijk jouw beste interesse. Maar wat doet een makelaar nu precies? En waarom is het handig om een makelaar als Van Dijk Van Essen aan te nemen? 

Woning

Op de eerste plaats komt zonder twijfel de woning te staan. De presentatie van een woning is uiterst belangrijk. Een koper kijkt nu eenmaal naar de kleinste details. Een makelaar helpt om de waarde van het huis te bepalen. Hun weten immers hoe de woningmarkt eruit ziet.  Ook bezitten ze van grote netwerken en is het een stuk makkelijker om het publiek te bereiken. Tijdens bezichtigen onderhandelt de makelaar ook nog eens voor je, zodat jij er met het beste aanbod vandoor gaat. 

Hypotheek

Na het kopen van een huis komt het afsluiten van een hypotheek. Leuk, maar ook nogal ingewikkeld. Er wordt van je verwacht allerlei beslissingen te komen in een korte periode. Al deze keuzes hebben consequenties en het is goed om daarom een pan te hebben. Hier kan ook een makelaar goed bij helpen. Misschien bij het maken van een plan zelf, maar ze kunnen je wel doorverwijzen naar de juiste hypotheekadviseurs. 

BOG

BOG is de afkorting van bedrijfsonroerendgoed. De BOG-makelaar werkt met ondernemers en beleggers die grote investeringen willen doen. De bedrijfsmakelaar voert precies dezelfde taken uit als een aan- en verkoopmakelaar, maar deze zijn dan gericht op bedrijfspanden. Voorbeelden hiervan zijn kantoorruimten, nieuwbouwlocaties, bouwgrond en winkels. De makelaar lijken dus op elkaar, maar toch zitten er grote verschillen tussen de twee. 

Er zijn nog genoeg andere type makelaars en gelukkig maar ook. Zo weet je precies dat je geholpen wordt door de persoon met de juiste expertise. Makelaars halen een grote last van je schouders af en zullen je helpen met elke stap die gezet moet worden. Denk er wel goed aan om van te voren dus eerst goed onderzoek te doen naar de soort makelaar die jij nodig hebt. 

 

https://www.vandijkvanessen.nl/