Artikel Depot
Image default
Woningen

Tips om jouw muren een make-over te geven

Wil je de muren mooi af stylen door ze een upgrade te geven, maar heb je totaal geen inspiratie? Lees dan snel verder.

Likje verf

Er zijn verschillende manieren om je muur een make-over te geven. Je muren opnieuw laten verven of een ander kleurtje aan je muur toevoegen kan al een groot verschil maken. Spelen met kleur geeft dynamiek en de combinatie van de juiste kleuren kan een grote invloed hebben op de ruimtelijke ervaring van een kamer. Lichte kleuren weerkaatsen meer licht dan kleuren die donkerder zijn. Hierdoor lijkt je interieur ook groter als je een lichte ruimte hebt. Donkere accentmuren zorgen er dan weer voor dat de ruimte meer geborgenheid uitstraalt. Maar muur stylen gaat veel verder dan alleen maar een likje verf toevoegen aan je muren. Ondanks dat een nieuw laagje ook al een behoorlijke verbetering kan zijn, kan je met behang een saaie muur omtoveren naar een frisse uitstraling. Behang Een hele lange tijd heeft behang eigenlijk een suf imago gehad maar die tijden zijn gelukkig voorbij! Behang is hotter dan hot en je kan er zo ontzettend veel mee. Het is de perfecte manier om je muur in een korte tijd een totaal andere look en feel te geven. Behang is ook nog een goedkoop en het is in verschillende formaten en prints te verkrijgen. Er is tegenwoordig zo veel keus en je kan er letterlijk alle kanten mee op.

Fotolijsten

Niks maakt een ruimte in je huis zo persoonlijk als foto’s aan de muren, en dan heb ik het voornamelijk over foto’s van familie en vrienden en/of je eigen foto’s van een prachtige reis of een leuk uitje. Hierdoor krijgt je galerij een persoonlijk tintje. Je kunt verschillende foto’s combineren en je kunt ook foto’s in verschillende formaten ophangen. Zo creëer je ook wat dynamiek aan de muren.

Daarnaast kun je de foto’s mooi stylen door ze in een frame te plaatsen die machten met jouw interieur en kleur muur. Je kunt er een collage van maken of je kunt ervoor kiezen om ze één voor één op te hangen. Om voor wat afwisseling te zorgen, kan je ook ronde foto’s ophangen aan je muur in plaats van vierkante of rechthoekige foto’s.

Je kan inspiratie opdoen bij Modulari. Muurcirkels worden steeds populairder, en ik snap wel waarom. Ten eerste, muurcirkels zien er ontzettend mooi uit. Het maakt werkelijk niet uit waar je ze ophangt, ze passen in elke ruimte in huis. Of je ze nu in de badkamer, slaapkamer of zelfs op het toilet ophangt, het is een echte eyecatcher en ze staan overal prachtig. De ronden vormen breken de rechte lijnen van de muur waardoor er een mooi en artistiek effect ontstaat.

Fotocollage

Muurwanden

Muurwanden zijn een leuke en speelse toevoeging aan je muur waar je je mooiste items op kan zetten, waaronder boeken, beeldjes, planten, noem het maar op. Mix verschillende hoogtes en kijk wat een bijzonder effect je krijgt. Muurwanden zijn er in verschillende kleuren en formaten en ze passen bij ieder interieur.