Artikel Depot
Image default
Verbouwen

Wat moet je weten over het besturen van een graafmachine?

Bij elke bouwterrein staat er wel een graafmachine. Ze worden voor veel taken gebruikt. Je kan er zand mee verplaatsen, een gat mee maken in de grond en ander bodemmateriaal in een bak te krijgen. Door een graafmachine kan jij makkelijk en efficiënt te werken. Huur daarom een graafmachine in Tilburg. Het is wel belangrijk dat je weet hoe je een graafmachine moet besturen. Wij geven jou enkele tips, zodat jij veilig de graafmachine kan gebruiken. 

 

Waar zie je allemaal graafmachines?

Op veel bouwplaatsen zie je een hoop graafmachines. Ze zijn daar ook praktisch en handig voor gebruik. Als je geen graafmachine hebt, dan ben je lang bezig met een schep. Het gaat veel sneller en kost minder moeite. Zo kan het bouwproces ook weer sneller gaan. Graafmachines zijn ook ideaal om in te huren bij een huis bouwval. Dan is het ideaal om een graafmachine in te huren. Maak je gebruik van een graafmachine, dan is het ook handig om een trilplaat aan te schaffen

Hoe kan je zelf een graafmachine besturen?

Het besturen van een graafmachine gaat met twee joysticks. Je hebt een linker en een rechter. De rechter gebruik je als je de boom oftewel de giek van de graafmachine omhoog wilt hebben. Om dit te krijgen moet je de rechter joystick omhoog duwen. Als je de rechter joystick dan weer naar beneden duwt, gaat de boom weer naar beneden. Je kan met de rechter joystick ook nog naar links en rechts. Als je de joystick naar links doet, gaat de bak van de graafmachine dicht. Ga je met de joystick naar rechts, dan gaat de bak weer open. De rechter joystick is dus niet zo moeilijk. De linker joystick is ook niet zo moeilijk. Het is wel belangrijk dat je onthoud waarvoor welke joystick staat en welke kant je de joystick heen moet doen. Als je dit weet kan je veilig te werk gaan met de graafmachine. Je gebruikt de linker joystick als je iets wilt doen met de bak of cabine van de graafmachine. Doe je de linker joystick helemaal naar boven of beneden, dan gaat de bak omhoog of juist omlaag. Wil je heel de cabine bewegen dan moet je de linker joystick naar links of rechts doen. Het ligt er maar net aan naar welke kant je op wilt. De bediening van een graafmachine verschilt sterk per merk en type. Zoek dit dus voor gebruik eerst goed uit hoe jouw type graafmachine werkt.