Artikel Depot
Image default
Gezondheid

Diverse producten tegen tongbeslag

Tongbeslag is een aandoening waarbij je tong wit ziet in plaats van het gebruikelijke roze. De tong is hierbij voorzien van een soort wit laagje en met wat pech heb je er ook nog andere klachten bij zoals bijvoorbeeld bultjes, vlekjes en pijn in de mond of aan de tong. Heb je een witte tong? Wacht dan niet met deze goed aan te pakken want anders kun je er nog meer mondklachten bij krijgen waar je echt niet op zit te wachten.  

 

Kijk altijd goed wat de oorzaak is van tongbeslag 

Tongbeslagkan een ernstige oorzaak hebben maar dat is lang bij niet iedereen zo. Als je twijfelt en je niet helemaal fit voelt is het altijd aan te raden er even mee langs de huisarts te gaan, maar als het enkel veroorzaakt wordt door bijvoorbeeld roken, door het gebruik van bepaalde medicijnen of voedingsmiddelen dan kun je het probleem ook prima zelf aanpakken. Er zijn daarvoor diverse middelen te koop waaruit je kiezen kunt zodat er voor nagenoeg iedereen wel iets geschikts te vinden is.  

 

Blijf je tong altijd goed reinigen 

Een uiterst effectief middel om je tong mee te reinigen is de OraBrush. Hiermee veeg je op mondvriendelijke wijze alle bacteriën van je tong die voor bijvoorbeeld een slechte adem of een vieze smaak in de mond zorgen. Gebruik je er de speciale Liquigel bij dan weet je zeker dat je tong goed gereinigd wordt en dat je geen last meer zult hebben van bacteriën. Wel de behandeling regelmatig blijven herhalen natuurlijk om problemen te voorkomen.  

 

Behandel je mond op zachte wijze 

Een witte tongbestrijd je dus ook goed met de OraBrush. De haartjes van deze borstel zijn minder hard en stug dan die van een gewone tandenborstel zodat je de tong op een zachte manier reinigt. Daarbij loop je ook veel minder kans het tere mondweefsel te beschadigen of het slijmvlies van de tong pijn te doen. De OraBrush heeft een speciale vorm zodat je er op werkelijk ieder plekje op de tong mee kunt komen en geen enkele bacterie meer hoeft te missen en alles verwijdert.  

 

Ook met druppels kun je de strijd goed aangaan 

Liever geen borsteltje met speciale gel gebruiken of is dat niet afdoende om alle aanslag eraf te krijgen en de bacteriën te lijf te gaan? Dan kun je er ook voor kiezen nog een ander middel erbij te gebruiken. Kies dan voor de California BreathPowerdrops Tongue. Hiermee verwijder je de aanslag op de tong die door de bacteriën veroorzaakt wordt en pak je ook meteen de slechte adem en een vieze smaak in de mond aan.  

 

Druppels neem je makkelijk in zonder water 

Als je het middel blijft gebruiken nadat je tong weer roze is en je alle bacteriën hebt doen verdwijnen dan blijven ze ook weg. Een gezonde en schone tong is erg belangrijk, ook voor je algehele mondgezondheid. Het voordeel van druppels is dat je er geen water bij nodig hebt om ze te gebruiken en dat je ze dus overal en altijd waar jij maar wilt kunt inzetten als je last hebt van een slechte adem of witte tong. De drops zijn uiteraard ook samen met andere middelen in te zetten zodat je kunt kiezen wat je prettig vindt om te gebruiken.