Artikel Depot
Image default
Woningen

Wonen in het pittoreske Limburg

Ben je uitgekeken op de drukke steden in de randstad? Klaar met die eeuwige drukte en geluiden? Kies er dan voor om af te reizen naar het rustige zuiden en ontdek hoe het is om in Limburg te wonen! Een schoolvoorbeeld van het zonnige zuiden in ons land is het dorpje Noorbeek. Dit pittoreske dorpje ligt midden in het heuvelland en grenst aan België. Je kunt er totale rust vinden en prachtig wandelen tussen de heuvels van Zuid-Limburg.

Het landschap van Noorbeek

Noorbeek bevindt zich op het zogeheten plateau van Margraten, in het prachtige heuvelland van Limburg. Wanneer je vanuit het noordwesten komt aangereden heb je een prachtig uitzicht over Noorbeek, waar de toren van de Sint-Brigidakerk zich prominent in het midden bevindt. Vanuit Noorbeek zijn omliggende dorpen zoals Slenaken en Epen goed bereikbaar. Ook is het centrum van Maastricht binnen 20 minuten te bereiken met de auto.

Het centrum van Noorbeek

Noorbeek is dus een dorpje waar je heerlijk tot rust kunt komen, verwacht dus geen druk centrum. De Sint-Brigidakerk staat midden in het dorp centraal, deze werd in de 13e eeuw gebouwd en is nog steeds in perfecte staat. In de zomermaanden kun je heerlijk genieten van de Bourgondische terrasjes gelegen op ‘de Pley’, het plein van Noorbeek. Aan dit plein ligt ook het iconische Maison Village hotel gelegen. Het is een klein stadshotel met slechts vier kamers. Wat dit hotelletje zo bijzonder maakt is dat het gelegen is in het oude stadhuis en dat de vier kamers ruim & huiselijk zijn ingericht. Je kunt vanuit het centrum elke richting op lopen en je komt terecht op het platteland met prachtige wandelroutes. In elk nabijgelegen dorpje zijn heerlijke cafés en restaurantjes gelegen, zo kun je voortaan als een échte Bourgondiër door het leven gaan!

Overtuigd van de heerlijkheid wat dit dorpje te bieden heeft? Neem contact op met dé makelaar van Noorbeek en laat je inspireren over de prachtige woningen die dit dorp te bieden heeft!