Artikel Depot
Image default
Dieren

Hoe leer je kinderen met dieren omgaan?

Het thuis opvoeden van huisdieren is een cultuur geworden onder moderne mensen. Is het veilig voor kinderen? Zolang je ongevaarlijke of volgzame dieren zoals katten of honden bezit, kun je je kinderen leren veilig met hen om te gaan. Katten vallen mensen zelden aan als ze bezig zijn met hun speelgoed zoal een krabton kat. Ongeacht het type dier dat je in huis hebt, je moet voor een aantal voorzieningen zorgen. De echte vraag is hoe ouders hun kinderen leren omgaan met deze dieren. Zodra dit doel is bereikt, zullen je kinderen betere emotionele reacties ontwikkelen.

Rolmodel zijn

De sleutel is om je huisdier eerst te temmen. In het geval van katten kun je een Adori krabpaal installeren om je kat te vermaken. Vervolgens zou je een voorbeeld moeten zijn voor je kinderen in de omgang met dieren. Een voorbeeld stellen is een efficiënte methode omdat kinderen de neiging hebben om het gedrag van hun ouders na te bootsen. Of je nu met je huisdier omgaat of met een zwerfdier buiten je huis, je moet je kinderen laten zien hoe ze er op de juiste manier mee om moeten gaan. Wees aardig en zachtaardig in het omgaan met een dier, zodat je kinderen in de toekomst hetzelfde doen.

Basisregels uitleggen

Bij de omgang met elk dier gelden andere regels. Je kinderen moeten deze regels zo vroeg mogelijk leren. De veiligste dieren om aan je kinderen voor te stellen zijn honden en katten. Je kunt je kinderen eerst hiermee leren omgaan voordat je anderen dieren introduceert. Deze dieren zijn gevoelig voor staart- en oor trekken. Dat betekent dat je je kinderen moet leren die dingen niet te doen. Kinderen zijn echter nieuwsgierig en actief. Ze doen vaak dingen zoals knijpen en klimmen op een dier zonder na te denken. Vervolgens moet je leren hoe je een rustige stem kunt gebruiken bij het communiceren of roepen van een dier. Aan de andere kant is schreeuwen tegen dieren niet toegestaan ​​omdat het ze alleen maar bang maakt en in sommige gevallen vijandig maakt.

Dierenboeken kopen

Je kinderen moeten beseffen hoe groot de wereld is. Dat betekent dat je ze moet vertellen over de diversiteit aan dieren op deze planeet. Het kopen van dierenboeken zal hun kennis over deze variëteit verbreden. Dit helpt hen te onderscheiden welke dieren veilig kunnen worden benaderd. Ze moeten koste wat het kost wilde dieren vermijden en je moet deze informatie zo vroeg mogelijk verstrekken. Deze boeken kunnen je kinderen ook leren over verschillende eigenschappen van dieren. Je kunt de informatie gebruiken om je kinderen goed te leren omgaan met een bepaald dier.

Dierenshows bezoeken

Een andere methode om je kinderen te leren omgaan met dieren is het samen bezoeken van dierenshows. Het doel is om je kinderen aan te moedigen meer van dieren te houden en hen te helpen dichter bij dieren te komen die ze nog nooit eerder hebben gezien. Bij veel dierenshows kunnen kinderen de dieren naderhand onder toezicht benaderen. Het is leuker omdat je kinderen kunnen omgaan met veel ongewone dieren zoals orang-oetans en dolfijnen. Je kinderen zullen deze ervaring nooit vergeten en ze zullen meer dan voorheen van dieren houden.