Artikel Depot
Image default
Beauty en verzorging

Wat te doen bij kleine verwondingen bij kinderen?

Kinderen spelen en vallen, krijgen allerlei ongelukjes waarbij de huid opengehaald wordt, ook tijdens de gewone dagelijkse bezigheden. Dat vraagt niet altijd direct om grote maatregelen, maar wel om een goede verzorging, net zoals dit bij ernstiger huidbeschadigingen het geval is. Littekencrème voor het kind is zo’n aanvullende verzorging. De huid van kinderen is gevoeliger en vatbaarder voor allerlei invloeden van buitenaf dan de huid van volwassenen. Daarom was er lange tijd ook een littekencrème speciaal voor kinderen. Een goed en betrouwbaar product, gebruikt door bijvoorbeeld het Rode Kruis en ontwikkeld in onder andere het brandwondencentrum. Een betere ontstaansplek voor een littekencrème voor alle denkbare wondjes kun je je eigenlijk niet voorstellen.

Een verbeterd huidherstel met littekencrème

De littekencrème kind of volwassene is niet in een laboratorium ontwikkeld. De basis is een recept uit de praktijk als onderdeel van de behandeling van brandwonden en constructieve en plastische chirurgie uit de behoefte littekens zo mooi mogelijk te reconstrueren. Deze artsenvisie heeft in samenwerking met apothekers tot een effectieve littekencrème geleid. De crème kalmeert de huid en vermindert roodheid. De honing in de crème werkt antibacterieel, een functie die ondersteund wordt door de extra toevoeging van oliën, onder andere van de avocado en Calendula. Als extra is hyaluronzuur toegevoegd en het broodnodige ademen van de huid voor een maximaal resultaat wordt gewaarborgd door een pre-biotische vezel.

Littekencrème voor kinderen nu voor iedereen

Om de gezondheid van het kind en de heling van de huid nog verder te perfectioneren is er gebruik gemaakt van de feedback van kinderen die behandeld zijn met de littekencrème voor het kind. Verdere ontwikkeling en optimalisering van het product hebben ertoe geleid dat er een nog betere, effectievere behandelmethode is ontstaan. Aanpassingen in de samenstelling hebben ervoor gezorgd dat de littekencrème voor kinderen vervangen kan worden door een littekencrème die door iedereen te gebruiken is. Ook volwassenen profiteren dus van deze verbeterde formule. De bijenwas is ingeruild voor een innovatieve siliconenverbinding die als een filmlaag over de huid ligt en invloeden van buitenaf tegenhoudt.

Eenvoudige toepassing

Het woord littekencrème zegt het al. De littekencrème voor kinderen en nu ook voor volwassenen wordt op de huid gebruikt nadat het wondje of de wond of beschadiging is afgedekt is met een korstje oftewel dicht is. Dat is het moment waarop er begonnen kan worden met de littekencrème. Uiteindelijk moet een litteken rijpen, dat wil zeggen dat de beschadiging na verloop van tijd een wat lichtere plek of streep op de huid vormt. In deze periode tussen de korst en de uiteindelijke rijping van het litteken is de effectiviteit van de littekencrème op zijn best wanneer de crème volgens gebruiksaanwijzing aangebracht wordt.

De littekencrème is te gebruiken bij alle voorkomende huis- tuin en keuken ongelukjes, bij acné, na een bestraling, maar ook wanneer je te lang in de zon hebt gezeten, bij waterverbranding of eerste graad brandwonden thuis en na chirurgische ingrepen. In wezen heeft ieder type huidbeschadiging dat na genezing een litteken kan vormen baat bij de littekencrème. Eigenlijk hoort het standaard bij de verbandtrommel met eerste hulp voorzieningen. Want littekens, wie zit daar nu op te wachten.