Artikel Depot
Image default
Electronica en Computers

De voordelen van een digitaal visitekaartje

Het visitekaartje zoals we deze vandaag de dag kennen, is natuurlijk niet meer helemaal van deze tijd. Daarom zijn er tegenwoordig verschillende alternatieven, waarmee jij je eigen gegeven ontzettend snel en gemakkelijk met iemand anders kunt delen, zonder dat je hiervoor een fysiek kaartjes hoeft af te geven. Deze persoon kan namelijk ook direct je gegeven in zijn of haar telefoon opslaan en heeft ze dus direct bij de hand, ideaal vind je niet? Maar hoe gaat zo’n digitaal visitekaartje nu eigenlijk in z’n werk en wat zijn de voordelen? Wij vertellen het je!

Hoe werkt een digitaal visitekaartje?

De werking van digitale visitekaartjes is in principe vrij eenvoudig. Ze werken namelijk door middel van een NFC chip. Nu vraag jij je vast af, wat is NFC? NFC is een chip, die zonder enige vorm van stroom een signaal kan verzenden naar een andere device. Dat betekent dus, dat jij willekeurige gegevens op je chip kunt zetten, zodat deze vervolgens bij de gene die je kaart scant op de telefoon komen te staan. Wanneer je telefoon in de buurt komt bij een pasje die is voorzien van een NFC chip, dat wordt dit signaal door een antenne opgevangen. 

De voordelen

Het gebruik van digitale visitekaartjes is enorm, omdat het steeds populairder wordt, zien we ook dat steeds meer mensen het gebruiken. Om je een idee te geven, hebben we een aantal voordelen voor je op een rijtje gezet:

  1. Het scheelt tijd

Het gebruik van een digitale variant van het visitekaartje scheelt je een hele hoop tijd. Je hoeft namelijk niet al je gegevens meermaals door te geven, want ze staan namelijk direct op de kaart van de ander. Dit betekent dat het perfect is om tijdens bijvoorbeeld een beurs of congres op een snelle manier alles te kunnen uitwisselen.

  1. Gemak

Het is natuurlijk een stuk praktischer, dat wanneer iemand je kaartje scant, deze direct in het bezit is van al je gegevens. Zo hoef je ze niet eerst allemaal over te nemen en staan ze dus direct in je telefoon. Kortom, een absolute aanrader dus!