Artikel Depot
Image default
Woning en Tuin

Dagelijkse en wekelijkse schoonmaakklusjes

Ja we moeten er allemaal aan geloven: mouwen opstropen en schoonmaken maar. Om de huishoudelijke klusjes een beetje overzichtelijk te houden, is het goed als je sommige klusjes dagelijks of wekelijks bijhoudt. De volgende dingen horen zeker in je schoonmaakroutine thuis.

Dagelijkse schoonmaakklusjes

De volgende dingen moet je eigenlijk elke dag even doen:

WC

Je toilet schoonmaken is geen overbodige luxe. Je hoeft niet meteen de hele WC onder handen nemen met bleek en desinfectiemiddel voor schoonmaak, maar ga gewoon even met een schoonmaakdoekje over je wc-bril.

Wastafel

Gezicht wassen, handen wassen en tanden poetsen: je wastafel heeft het flink te verduren. De wastafel is dan ook een flinke bron van bacteriën. Ook hier is het devies, even een vochtige doek gebruiken en klaar is kees.

Keukentafel

Waar gegeten wordt, kun je rekenen op de nodige vlekken en kruimels. Veeg daarom altijd na het even met een doekje over de tafel.

Aanrecht

Herken je het gevoel dat je na een lange dag geen puf hebt en alles neerkwakt. Het aanrecht is in veel huishoudens hier een geliefde plek voor. Dat betekent ook dat er bacteriën en vuil achterblijven. Even schoonmaken met een vaatdoekje dus.

Wekelijkse klusjes

Wanneer je de volgende dingen wekelijks bijhoudt, is de grote schoonmaak een makkie:

Stofzuigen

Ga minimaal één keer in de week even met de stofzuiger door je huis. Geen zin om lang te stofzuigen? Doe dan één kamer of etage per keer. Heb je huisdieren? Dan is het aan te raden om nog iets vaker te stofzuigen.

Desinfecteren

Er zijn veel objecten die stiekem een bacteriënparadijs zijn. Denk aan een toetsenbord of de afstandsbediening van je tv. Maak deze minimaal één keer in de week even schoon met een doekje met desinfectiemiddel voor schoonmaak.

Opruimen

Het beste is om iedere dag even een opruimrondje te doen, maar voor de chaoten onder ons versoepelen we ons schoonmaakprotocol tot één keer in de week.

https://omnimar.nl/45-desinfectiemiddel