Artikel Depot
Image default
Bedrijven

Razendsnel en foutloos orderpicken en verwerken

Orderverwerking is onderdeel van het fulfilmentproces, het proces gaat van start zodra een order binnenkomt. Door de barcodes te scannen met een scanner kunnen orders efficiënt verwerkt worden. Vervolgens volgen er nog enkele controles zodat het orderpicken foutloos verloopt.

 

Wat is orderverwerking?

Allereerst zullen we kort uitleggen wat orderverwerking is. Orderverwerking, ook wel orderpicking, is het proces waarbij de magazijnmedewerker de orders die binnenkomen uit het magazijn ophaalt en verzamelt. Vervolgens maakt de magazijnmedewerker de verzameling gereed voor verzending naar de klant. Daarnaast moet de orderpicker de voorraad van het bedrijf aanpassen nadat het product is gepickt. Tot slot neemt de magazijnmedewerker de goederen in ontvangst en verwerkt hij de goederen in het magazijn.

 

Oorspronkelijk komt het beroep orderpicker uit de handel en productie. Toch kan deze functie bij ieder bedrijf met een magazijn voorkomen.

 

Verschillende manieren van orderpicken

Er zijn twee verschillende manieren van orderpicken mogelijk, namelijk:

–          Sequentieel order verzamelen, dat wil zeggen dat één of meerdere pakbonnen compleet worden afgewerkt door slechts een persoon. In sommige gevallen kan het voorkomen dat meerdere personen aan de slag gaan met het picken van de order, dan wordt de pakbon doorgegeven. Bij deze methode wordt er nooit tegelijkertijd aan dezelfde order gewerkt.

–          Parallel verzamelen. Bij deze methode werken er meerdere werknemers op hetzelfde moment aan order. Deze methode zorgt ervoor dat de pickers in hun eigen zone kunnen blijven. Zo wordt er een stuk efficiënter gewerkt.

 

Technologie om efficiënt orders te picken

Er bestaan verschillende technologieën en software om het proces van orderverwerking makkelijker te maken. De meest voorkomende technologie is het scannen van de producten met een scanner. Hierbij gebruikt de orderpicker een handscanner om de barcodes te lezen.

 

De laatste jaren is er ook een nieuwe technologie verschenen. Zo zijn er headsets uitgevonden voor voice-directed warehousing. Hierbij wordt je doormiddel van audio naar de juiste plek van het artikel geleid.