Artikel Depot
Image default
Bedrijven

15 keer producten en gezonde alternatieven

Ben je ook op zoek naar een gezondere levensstijl? Wij snappen dat dat best lastig kan zijn. Je bedoelingen zijn al goed en nu is het nog belangrijk om de juiste producten te vinden. En dat is niet altijd even gemakkelijk. Wij hebben alvast een paar alternatieven voor u op een rijtje gezet.

Brood

Goed, brood is niet slecht voor je. Integendeel: door brood krijg je energie. Toch zijn niet alle soorten brood hetzelfde. Witbrood bevat bijvoorbeeld de minste voedingsstoffen. Wanneer je een gezonde optie wilt, kun je het best kiezen voor volkoren- of meergranenbrood. Hetzelfde principe geldt bij crackers.

Cruesli

Uiteraard is cruesli lekker in je yoghurt, maar stiekem is het toch niet zo gezond als je zou denken. Om de brokjes cruesli zit namelijk een laagje suiker. Wil je een betere optie, net als dat vape bestellen een alternatief is voor de gewone sigaret? Ga dan voor muesli, havermout of quinoa.

Pasta

Ook gewone pasta bevat niet zoveel goede voedingsstoffen als je misschien zou willen, maar net als bij brood is er ook een volkoren variant. Mocht je het helemaal gezond willen aanpakken, dan kun je ook zelf pasta maken van slieten courgette.

Boter

Boter is niet alleen slecht voor je hoor, het bevat ook voedingsstoffen die je nodig hebt. Alternatieven om boter mee af te wisselen is plantaardige boter of olie.

Limonade en frisdrank

Oké, we weten allemaal dat frisdrank vol suikers zit, net als dat roken slecht is en je in plaats daarvan beter vape kunt bestellen. In het geval van drinken zou je natuurlijk voor suikervrije frisdrank kunnen kiezen, maar er zijn nog drankjes die lekkerder en gezond zijn. Maak bijvoorbeeld zelf limonade van bruisend water en fruit of maak zelf ijsthee.

Vruchtenyoghurt

Op verpakkingen ziet vruchtenyoghurt er altijd lekker en gezond uit, maar ook hier zitten suikers in. Vruchtenyoghurt is zeker geen slechte optie, al kan het altijd nét iets beter. Ga bijvoorbeeld voor gewone yoghurt en doe daar vers fruit bij.