Artikel Depot
Image default
Eten en drinken

Rookhout chunks

Chunks

Chunks zijn blokjes hout die je tussen het houtskool of kolen legt. De rookhout blokjes smeulen heel traag of langzaam. Dat heeft als voordeel dat de chunks een lange tijd constant roken. Het stukje vlees of vis wat je erop legt krijgt zo een heerlijk en intense rook smaak.

Kies voor vlees dat een behoorlijke lange tijd moet liggen om het goed te kunnen roken. Een hele rib-eye of een lekkere entrecote zijn hiervan een paar goed voorbeelden. Op deze manier roken en vlees bereiden is zeer in trek bij de echte BBQ-liefhebbers. Dit komt onder andere door de hele lange brandtijd van de blokjes rookhout.

Met chunks krijgt je vlees een heerlijke intense rooksmaak

 

Rookhout chunks worden met name gebruikt voor als je iets wil bereiden dat een wat langere tijd nodig heeft om het goed te kunnen roken. Terwijl je lekker buiten zit te genieten van misschien wel een glaasje wijn rook je ondertussen een heerlijk stuk vlees.

Je hebt niet veel rookhoutblokjes nodig. Deze kan je gewoon tussen de houtskool leggen en daarna heel langzaam laten smeulen. Daardoor komt er rook vrij en omdat de chunks lang branden geeft het genoeg rook af om je vlees van een lekkere lichte rooksmaak te voorzien.

Verschillende soorten chunks

 

In onze webshop hebben we een ruim assortiment aan verschillende soorten chunks zoals esdoorn, whisky, beuken of rode wijn maar je kan ook kiezen voor een pakket met diverse soorten.

Wij zorgen ervoor dat jouw bestelling binnen een of twee werkdagen in huis hebt. Bestel je voor 30 euro of meer dan hoef je ook niets meer te betalen voor de verzendkosten. Bovendien hoef je er zelf de deur niet meer voor uit. Kijk eens rustig rond in onze webshop naar welke soorten chunks bij ons verkrijgbaar zijn.

https://goedkoop-rookhout.nl/