Artikel Depot
Image default
Industrie

Wat is een KLIC?

Ben je van plan om een stuk aan te bouwen bij je woning? Je moet dan natuurlijk veel regelen en nodige vergunningen aanvragen. Daarnaast moet er gekeken worden naar welke aannemers je in dienst neemt en wat er gebouwd moet worden. Het is van belang dat je daarbij niet de KLIC vergeet, maar wat is het? Een KLIC is een melding die wordt verstuurd naar het kadaster. Het is van belang dat je dit doet voordat je begint met het graven voor de aanbouw van een tuinkamer, zwembad of vijver. Wat is een KLIC-melding precies? En waar  moet je op letten? In dit artikel gaan we het daar uitgebreid over hebben zodat je er meer over te weten komt. 

 

KLIC-melding uitleg 

Een KLIC-melding is een melding die je moet doen bij het overheidsbedrijf Kadaster. De melding heeft te maken met graafwerkzaamheden. Je maakt de KLIC-melding, omdat je wilt weten of er kabels in de grond liggen. Naast kabels wordt er ook gekeken of er leidingen in de grond lopen. Dat betekent dat de KLIC-melding van groot belang is, want je wilt niet tijdens het graven een leiding kapot maken. Wanneer je geen melding maakt bij kadaster en toch begint met graven, is er een grote kans dat je een boete krijgt. Wat gebeurt er na het maken van de melding? Als gevolg van je melding ontvang je informatie over de ligging van de kabels en leidingen in de grond. De KLIC-melding is na goedkeuring op zijn minst 20 werkdagen geldig, wanneer deze verloopt moet je een nieuwe aanvragen anders mag je niet beginnen met graven. 

 

Handige applicaties 

Het maken van een KLIC-melding kan veel kostbare tijd in beslag nemen. Maar wist je dat het een stuk makkelijker kan? Je hebt namelijk verschillende aanbieders die het maken van een KLIC een stuk makkelijker kunnen maken. Ze hebben software waarmee ze de meldingen eenvoudig kunnen opslaan en waardoor je de nodige informatie ook makkelijker kunt lezen. Je kunt de applicatie ook download op je telefoon en zien tot wanneer een KLIC-melding geldig is. Deze applicaties hebben ook een interactieve kaart, waarmee je de KLIC-melding verbonden ziet staan met graaf locaties. 

https://misterklic.nl/