Artikel Depot
Image default
Kinderen

Cadeau ideeën voor kinderen

Zoek je een leuk en origineel cadeau voor kinderen? Tegenwoordig kun je veel originele en leuke cadeaus voor jonge en iets oudere kinderen vinden. Je kunt bijvoorbeeld een kinderboek gepersonaliseerd maken en geven aan een kind. Of je nu nou zelf de ouder bent, tante, oom, nicht of neef of een buur, het is niet alleen een leuk en origineel cadeau maar ook erg leerzaam. Een van de voordelen van een gepersonaliseerd kinderboek is dat het kind zich helemaal kan uitleven in fantasie en de avonturen die in de kinderboek verhalen afspeelt. Hij of zij ziet zichzelf terug en dat vindt een kind waarschijnlijk helemaal geweldig en grappig! 

  

Door de verbazing en enthousiasme dat hij of zij zichzelf erin terugziet, kan het kind ook steeds meer gestimuleerd worden om door te bladeren door het boek. Door dit steeds meer te willen bouwt het kind motivatie en nieuwsgierigheid op om steeds door te willen gaan en steeds nieuwe bevindingen willen krijgen. Bij het vaker voorlezen van een kinderboek kan een kind steeds weer nieuwe details ontdekken en het steeds leuker vinden. Wil je het zo leuk mogelijk maken voor een kind om te gaan lezen? Ga er dan samen voor zitten en begin met de boekomslag. Praat erover en wek de nieuwsgierigheid van het kind op. 

Cadeau ideeën voor 5-jarigen 

Zoek je een cadeau kind 5 jaar? Ook de iets oudere kinderen die al redelijk kunnen praten en richting het kunnen lezen en schrijven gaan, vinden het leuk om de held in het verhaal te zijn. De fantasie en creativiteit wordt met een gepersonaliseerd boek steeds verder ontwikkeld. Na een dagje school en/of spelen kan het erg ontspannend werken voor een kind om even te gaan lezen. Maar er zijn natuurlijk meer cadeaus voor kinderen vanaf 5 jaar om te geven. Je kunt het ook combineren, bijvoorbeeld een gepersonaliseerd boek met veel dier illustraties erin en een poster met een dier alfabet erop voor in de slaapkamer. 

  

Of vertrouwde stoepkrijt om leuk mee buiten te kunnen spelen. Ook daarmee kunnen ze tekenen wat op dat moment in hun fantasie afspeelt. Een sjoelbak is naast leuk ook goed voor de fijne motoriek. Als ze dit samen spelen leren ze zichzelf ook ontwikkelen op sociaal gebied. Kortom: een cadeau voor een kind van 5 kan erg uiteenlopen: Ze kunnen nooit te veel speelgoed hebben! Zoek je cadeaus voor de grove motoriek? Denk dan aan bijvoorbeeld een step, of iets waarbij het kind zijn of haar balans mee kan oefenen, bijvoorbeeld stapstenen of een balansbord. 

 

https://bimibooks.nl/