Artikel Depot
Image default
Aanbiedingen

Draag jij jouw ecologische steentje al bij?

Draag jij jouw ecologische steentje al bij?

De opwarming van de aarde zal je niet vreemd in de oren klinken en hoewel veel mensen al een verandering in hun leefpatroon aan het doorvoeren zijn kunnen we niet vaak genoeg benadrukken hoe belangrijk het is om als individu veranderingen door te voeren. Als ieder individu namelijk een aantal kleine (of grote) veranderingen doorvoert heeft dit samen een enorme impact. Door kleine en grote keuzes te baseren op duurzaamheid in plaats van gemakzucht kunnen we het klimaat op een positieve manier ontlasten. Wil jij weten hoe je aan de slag kunt om jouw keuzes duurzamer te maken? In dit blog geven we je een aantal tips!  

Gebruik de producten die je hebt langer

Alle producten die wij gebruiken en makkelijk weggooien wanneer we ze niet meer nodig hebben zorgen voor veel vervuiling. De afvalproductie van Europeanen is gigantisch en dit komt alleen maar doordat we producten waar niks mis mee is, niet langer willen gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan een mobiele telefoon of aan kleding. Veel kleding of telefoons die we weggooien zijn nog in perfecte staat maar doen we weg omdat het niet meer in de trend past of omdat ze verouderd zijn. Dit betekent niet dat de producten niet meer te gebruiken zijn. Ook wanneer grote apparaten zoals een vaatwasser of wasmachine kapot gaat zijn we snel geneigd deze te vervangen voor een nieuwe. Dit terwijl de apparaten vaak met een paar simpele reparaties nog jarenlang te gebruiken zijn. Het repareren van huishoudelijke apparaten of het langer gebruiken van producten is dus een veel duurzamere keuze. Ben je op zoek naar stofzuiger onderdelen of onderdelen voor de reparatie van een ander huishoudelijk product? Fixpart.nl heeft een breed aanbod van onderdelen. Je vindt hier alles wat je nodig hebt om jouw apparaten te kunnen repareren. 

Koop tweedehands

Het hergebruiken van spullen of gebruikte spullen een tweede leven geven is een goede manier om duurzaam en bewust om te gaan met het milieu. Neem eens een kijkje in de kringloopwinkel als je ergens naar op zoek bent. Naast dat het een hele leuke dagbesteding is om goed te neuzen tussen alle spullen, kom je vaker dan je denkt thuis met precies wat je zocht en heb je ook nog een uniek item gescoord. Wanneer veel mensen tweedehands hun producten kopen hoeven er op den duur minder nieuwe items geproduceerd te worden wat weer zorgt voor minder afval en minder uitstoot. Wil je zelf recyclen? Breng dan je oude apparatuur zoals een oude waterkoker, een tostiapparaat of je oude krultang weg. Er zijn veel werkplaatsen die hartstikke blij zijn met deze producten omdat ze de onderdelen in de producten vaak nog goed kunnen gebruiken.

https://fixpart.nl/nl/apparaat/stofzuiger-onderdelen-en-accessoires