Artikel Depot
Image default
Winkelen

De voordelen van binnen- en buiten fitness

Als de lente, zomer en herfst zijn aangebroken, is het de ideale tijd om je trainingsregime om te gooien door het buiten in de frisse lucht te brengen. Je kunt echter ook in de winter buiten trainen als je dat wilt. Van buiten trainen is immers in verschillende studies aangetoond dat het de energieniveaus verhoogt en stress vermindert tot een hoger niveau dan trainen binnenshuis. Als je echter meer geïnteresseerd bent in binnen trainen met de trainingskit die je van Sdeal.nl hebt gekregen, laat je dan niet ontmoedigen. Er zijn talloze voordelen aan zowel binnen als buiten trainen.

Fitness in de buitenlucht

Buiten sporten heeft veel voordelen, zo blijkt uit een onderzoek onder ruim 800 mensen. Deelnemers meldden dat ze zich gerevitaliseerd, minder boos en energieker voelen. Een ander onderzoek wees uit dat buiten zijn de vitaliteit verhoogt, oftewel je gevoel van opwinding, levendigheid en energie. Bovendien is aangetoond dat meer tijd buiten doorbrengen obesitas bij kinderen vermindert. Er zijn nog andere voordelen. Zonlicht levert vitamine D, een vetoplosbare vitamine die nodig is voor sterke botten en een sterk immuunsysteem. Over de grenzen wordt heftig gediscussieerd, hoewel sommige onderzoekers zeggen dat vijf tot dertig minuten blootstelling aan de zon tussen 10.00 uur en 15.00 uur, twee keer per week, voldoende is. Gebruik altijd zonnebrandcrème en bedek jezelf. Als je buiten bent, let dan op het weer. Extreme hitte en kou kunnen tal van complicaties veroorzaken. Zweten in de zomer is een teken van uitdroging en hitte-uitputting. In de winter raden deskundigen aan om je warm te kleden en de symptomen van bevriezing en onderkoeling te leren kennen.

Fitness binnenshuis

Als je in een luchtvervuilingsgevoelige omgeving woont, is het beter om binnen te trainen. Vervuiling en andere omgevingsvariabelen kunnen aandoeningen van de luchtwegen verergeren, zoals allergieën en astma. Bovendien is naar de sportschool gaan misschien een betere optie voor mensen die meer motivatie nodig hebben om hun fitness routine te voltooien. In een studie werd ontdekt dat mensen die met een partner sporten vaak gemotiveerder zijn dan degenen die alleen sporten. Experts merken op dat groepsoefeningen die worden gegeven door een professionele leraar, naast het bieden van een sociale omgeving, er ook voor zorgen dat deelnemers een veilige en effectieve training krijgen, de juiste signalen leren en verantwoordelijk blijven. Die martelende burpees die je gewoonlijk “vergeet” uit te voeren, zul je niet meer missen. Bovendien kun je experimenteren met nieuwe en inventieve routines die je in je eentje misschien niet zou kunnen uitvoeren. Sportscholen bieden tal van voordelen die geen verder onderzoek vereisen. Warme en stomende douches, sauna’s, zwembaden en zelfs spa’s kunnen elke trainingssessie een stuk luxueuzer laten aanvoelen.