Artikel Depot
Image default
Vakantie

Op vakantie naar het noorden

Ben jij op zoek naar een Bed and Breakfast in Groningen om tijdens jouw bezoek te verblijven? Dan helpt Bed and Breakfast 4 All jou graag verder bij het vinden van het mooiste verblijf in deze geweldige stad en provincie. Om te zorgen dat jij het meeste uit jouw bezoek haalt, hebben wij in dit artikel een aantal geweldige bezienswaardigheden op een rijtje gezet die jouw bezoek aan het noorden onvergetelijk maken.

 

Het nationale park Lauwersmeer

Voor iedereen is een bezoekje aan het nationaal park Lauwersmeer een onvergetelijke dag. Het is een gebied wat sinds de afsluiting in 1969 van de Lauwerszee is gegroeid tot een oase van rust en natuur. Veel noemen het ook wel het mooiste natuurpark in Nederland. Een park met deze titel kan je uiteraard niet vergeten te bezoeken. Het is een perfecte manier om tot rust te komen na een bezoekje aan de drukke stad. Voor zowel jong en oud is dit een geweldige plek. De kinderen kunnen de natuur ontdekken, wat dankzij de enorme diversiteit in het Lauwersmeer een echt genot is, terwijl jij kan genieten van de stilte, de wind en de frisse lucht.

 

Breng een bezoekje aan de Wierdedorpen van Groningen

Tijdens een bezoek aan Groningen of een bezoek aan het noorden, is het wierdedorp een geweldige manier om jouw bezoek te voorzien van diversiteit. Hoe leuk een stad bezoeken ook is, is het juist leuk om dit af te wisselen met de rust van het platteland. De Wierdedorpen staan bekend als kleine dorpjes die gelegen zijn op heuvels. Het klinkt gek, maar in Groningen zijn daadwerkelijk een aantal heuvels te vinden. Deze heuvels zijn oorspronkelijk gemaakt om de huizen te beschermen tegen overstromingen, aangezien het vroeger regelmatig onder water stond. De architectuur en omgeving van deze dorpen brengt je voor even terug in de tijd.

 

De Wadden

Wanneer men denkt aan de waddenzee, denken de meeste aan de Waddeneilanden. Wat niet gek is, aangezien deze eilanden allemaal uitzonderlijk mooi zijn. In realiteit is het veel meer dan dat. Sterker nog, om de schoonheid van dit gebied te ontdekken, hoef je niet perse het eiland op. Vanuit Oldambt en het nationaal park Lauwersmeer kan je genieten van een uitzicht op de waddenzee. Dit unieke uitzicht zal zorgen voor een onvergetelijke ervaring. Het waddengebied is niet voor niets deel van het UNESCO Werelderfgoed.