Artikel Depot
Image default
Bedrijven

Het onderhouden van een inloopdouche

Inloopdouches zijn enorm populair in Nederland. Een inloopdouche heeft namelijk veel ruimte en wordt vaak gezien als een luxe. Men ziet dit vaak in combinatie met een regendouche. Toch moet een inloopdouche wel beter afgewerkt en onderhouden worden dan een traditionele douchecabine. Lees de onderstaande tips om er voor te zorgen dat uw inloopdouche er tip top uit blijft zien.

Afvoer

Zorg dat het water van uw inloopdouche weg kan stromen naar het afvoerputje. Dit doet u door een kleine verlaging in te brengen in uw inloopdouche. U zult hier zelf erg weinig van merken, maar u zult ook zien dat het water niet meer andere kanten op stroomt dan naar de kant van het putje.

Douchedorpel

Laat een douchedorpel plaatsen. Douchedorpels zorgen ervoor dat het water niet verder de badkamer in kan spoelen. Zo kunt u zorgeloos douchen zonder bang te zijn dat ineens de gehele badkamer onderwater staat. Deze waterkeringen bestaan uit verschillende materialen. Rubber is een van de meest populaire materialen om te gebruiken aangezien deze makkelijk schoon zijn te maken en niet snel vergaan.

Afzuiging

Een badkamer heeft eigenlijk altijd een goede afzuiging nodig, maar bij een inloopdouche is dit nog belangrijker. Bij een traditionele douchecabine blijft de stoom namelijk sneller in de cabine hangen en kan de afzuiging hierboven er makkelijker bij. Bij een inloopdouche verspreid de damp zich door de gehele badkamer. Hierom is het slim om voor het douchen er voor te zorgen dat de badkamer goed warm is. Ook is het slim om te investeren in spiegels die niet beslaan wanneer u onder de douche staat. Ten slotte kan het beter zijn om in plaats van een twee afzuigingen gespreid over de badkamer te laten installeren. Zo is er een kleinere kans dat schimmel begint te groeien in uw badkamer.

https://waterkeringdouche.nl/douche-dorpel/