Artikel Depot
Image default
Gezondheid

Vind de ware liefde met relatiebemiddeling

Wie de afgelopen pandemiejaren zonder relatie door het leven is gegaan, zal het niet gemakkelijk hebben gehad. Het is heel logisch dat er veel momenten waren waarop je echt last had van eenzaamheid. Tijdens de lockdown-periodes hebben veel mensen hiermee te kampen gehad. Dit geldt echt niet alleen voor jongeren, die in een levensfase zitten waarbij het aanknopen van nieuwe contacten voelt als een eerste levensvoorwaarde. Ook mensen die we niet langer als jongere omschrijven, hebben behoefte aan liefde, geborgenheid en intermenselijk contact. Nu de maatschappij weer open is gegaan, willen velen de draad weer oppakken of zelfs de schade inhalen. Maar hoe ga je ware ontmoeten? Ooit wel eens gedacht aan relatiebemiddeling?

Kom ik hem of haar nog wel tegen in het dagelijkse leven?

Als je al wat ouder bent en voor jezelf al een leven en een carrière hebt opgebouwd, is het niet altijd even gemakkelijk om een langdurige relatie aan te gaan. Vaak is het een kwestie van compromissen sluiten, als je je potentiële droompartner gevonden denkt te hebben. In het uitgaansleven, in het verenigingsleven en uiteraard in je werksituatie ben je vast vrouwen of mannen tegengekomen met wie het zou kunnen klikken. Hoeveel van deze potentiële partners bleken dan al bezet te zijn? Het is heel normaal om een gevoel te krijgen dat je overschiet. Je kunt proberen online te daten, maar je hebt waarschijnlijk ondervonden dat niet elke datingsite even betrouwbaar is. En dat de kans op succes, als je al een leuke date hebt weten te krijgen, vaak niet al te groot bleek. Is relatiebemiddeling niet iets voor je?

Wat zijn de voordelen van relatiebemiddeling?

Goede relatiebemiddeling gaat uit van jouw wensen. Je weet wat je in een relatie te bieden hebt en je weet wat je van een partner mag verwachten. Je hebt ongetwijfeld ideeën over de vorm van de relatie die je zoekt. Denk bijvoorbeeld over bij elkaar intrekken of juist een LAT-relatie. Op termijn een huwelijk, of toch liever wat losser. Hoe ga je om met eventuele kinderen? Dit soort zaken zullen ongetwijfeld ter sprake komen als je aan het daten bent en je merkt dat er een serieuze klik is. Wat als veel van de zaken die jij belangrijk vindt, al van tevoren zijn onderzocht? Een goede consulent in relatiebemiddeling zorgt voor een match met potentiële kandidaten. Immers, jij bent niet de enige met wensen en eisen, maar je potentiële levenspartner ook. Door gebruik te maken van relatiebemiddeling ben je veel gerichter aan het zoeken en is de kans groter dat je snel een match vindt.

Relatiebemiddeling, professioneel aangepakt

Een professioneel bureau in relatiebemiddeling begint met een persoonlijk intakegesprek, afgenomen door een consulent met veel ervaring. Een goede consulent krijgt al heel snel een goed beeld van jou als persoon en leert je ook persoonlijk kennen. Dat is de beste manier om resultaat te bereiken. Omdat een consulent ook je potentiële levenspartner leert kennen, is de kans groter op een echte match. Je mag gerust inzichtelijkheid in resultaten van een bureau in relatiebemiddeling eisen. Een goede consulent is hier open en eerlijk over en wekt op die manier vertrouwen in dienstverlening.