Artikel Depot
Image default
Bedrijven

Oud ijzer laten ophalen in Zuid-Limburg? Drie tips

Woon jij in Zuid-Limburg (e.g., Maastricht, Kerkrade, Heerlen) en heb je oud ijzer dat je wil laten ophalen? Je zult als Zuid-Limburger wel herkennen dat dingen die gelden voor het grootste deel van het land gelden, niet per se ook altijd voor Zuid-Limburg hetzelfde zijn. Dus hoe pak je dit? En maakt het een verschil of je in een stad woont of dat je in een dorp zoals Kerkrade woont, dat net tegen de grens aan ligt? In dit artikel helpen we je op weg met een aantal tips.

 

Tip 1. Veel bedrijven komen graag jouw oud ijzer ophalen

 

Wellicht weet je niet zo goed wat je met je oud ijzer aanmoet. Zeker als je niet zo vaak oud ijzer hebt waar je vanaf moet, dan is je eerste vraag wellicht hoeveel het gaat kosten.

De markt voor oud ijzer is echter zo dat veel bedrijven het maar wat graag bij je komen ophalen. Dit doen ze niet alleen gratis, maar zelfs tegen betaling. Omdat het zoveel waard is, is dit niet alleen het geval in de Randstad, maar door het hele land heen: of je nu in Den Helder, Winschoten of Kerkrade woont, er zijn bedrijven door het hele land die maar wat graag jouw oud ijzer komen ophalen. Tegen betaling.

 

Tip 2. Het loont om de vergelijking te maken hoeveel geld je voor je oud ijzer krijgt

 

Wellicht wist je al dat je geld kon krijgen voor je oud ijzer. Of wellicht wist je dit ook niet. Nu je dit weet, is het goed om te weten hoeveel je ervoor kunt krijgen. Er zitten namelijk grote verschillen tussen de bedragen die bedrijven over hebben voor jouw oud ijzer. Dus bel eens een aantal bedrijven op om een inschatting te maken van hoeveel ze voor jouw oud ijzer over hebben. Het hangt er hierbij natuurlijk wel een beetje vanaf waar je woont. Als je in Amsterdam woont zul je meer bedrijven hebben die zich in het ophalen van oud ijzer specialiseren dan als je in Kerkrade woont.

 

Tip 3. Als je in een grensplaats (e.g., Kerkrade) woont, kun je het ook door een Duits bedrijf laten ophalen

 

De landsgrens tussen Nederland en Duitsland maakt veel dingen ingewikkelder. Maar het biedt ook mogelijkheden. Als je in een grensplaats als Kerkrade, Venlo of Vaals woont, dan kun je er ook voor kiezen om je oud ijzer door een Duits bedrijf te laten ophalen. De Duits term voor oud ijzer is altes Eisen. Woorden die hier ook vaak voor worden gebruikt en die kunnen helpen om een oud ijzer in Kerkrade, Venlo of Vaals te vinden zijn: Altmetalabholung, Schrottankauf en Eisenschrott. Als je dus in Kerkrade woont en je googlet ‘Kerkrade Altmetalabholung’ of Kerkrade gevolgd door een van de andere relevante woorden in het Duits, dan ga je zo goed als zeker een geschikt bedrijf vinden.

https://mentenmetaal.nl/oud-ijzer-kerkrade/