Artikel Depot
Image default
Aanbiedingen

Happy Animal Heeft De Producten Tips Voor Jouw Nieuwe Huisdier!

Zo bereid je jouw huis voor op de komst van je huisdier

Een hond of kat voor het eerst mee naar huis nemen kan een bijzondere, maar ook ontmoedigende tijd zijn voor zowel u als uw huisdier – daarom hebben we een handige checklist voor nieuwe puppy’s gemaakt en hebben we enkele toptips voor het in huis nemen van een kitten.

 

Uw nieuwe gezinslid zal waarschijnlijk zowel nerveus als prikkelbaar zijn, en u wilt ervoor zorgen dat hij of zij zich zo comfortabel mogelijk voelt. Het vergt wat vooruitdenken om dit te doen en uw huis voor te bereiden op een puppy of kat, dus hier is wat advies dat perfect is voor nieuwe hondeneigenaren en nieuwe katteneigenaren.

Happy Animal heeft de beste speeltjes, drink- of voederbakken en andere spullen voor jouw nieuwe hond of kat. 

 

Uw huis voorbereiden op een puppy of kitten

Net zoals u uw huis zou voorbereiden op een nieuwe baby, moet u hetzelfde doen voor een nieuw huisdier.

Voordat u een puppy mee naar huis neemt, moet u een kamer voor uw puppy uitkiezen waar hij of zij de eerste paar weken kan verblijven om aan de nieuwe omgeving te wennen en zich veilig en comfortabel te voelen. Als uw nieuwe huisdier een kitten is, vermijd dan een kamer met gordijnen die over de hele lengte van de kamer hangen, omdat uw kitten daar tegenop kan rennen en bovenin kan gaan zitten.

Het is ook heel belangrijk om op te letten voor mogelijke gevaren in huis, want puppy’s en kittens kunnen in heel kleine ruimtes komen! Enkele tips om potentiële gevaren te vermijden zijn

 • Dicht kieren achter keukenapparatuur en onder inbouwkasten

 • Scherm open haarden af

 • Sluit alle ramen en deuren aan de buitenkant

 • Zet schoonmaakmiddelen, desinfecteermiddelen en medicijnen in kasten

 • Leg elektriciteitskabels buiten bereik, zodat uw huisdier er niet in verstrikt kan raken

 • Sluit toiletdeksels

 • Verwijder breekbare ornamenten en kleine voorwerpen die kunnen worden ingeslikt

 • Verwijder alle voorwerpen die kunnen worden omgestoten (zoals vazen of glazen ornamenten) of waarop kan worden gekauwd (zoals leesbrillen of boeken)

Het is ook belangrijk om te onthouden dat bepaalde planten schadelijk kunnen zijn voor onze harige vrienden, dus vermijd lelies, kerststerren, azalea’s, amaryllissen en klimop, die allemaal giftig kunnen zijn voor dieren. Als u het niet zeker weet, neem dan contact op met uw dierenarts.

 

Uw puppy of kitten mee naar huis nemen

Hoewel u uw nieuwe huisdier aan uw vrienden en familie wilt voorstellen, moet u niet meteen iedereen uitnodigen wanneer u uw puppy mee naar huis neemt. Uw puppy kan een beetje angstig zijn; vergeet niet dat hij in een compleet nieuwe omgeving is.

 

De eerste 24 uur moeten een rustige aanpassingsperiode zijn, dus eventuele kinderen in het huishouden moeten begrijpen dat uw nieuwe huisdier een tijdje met rust moet worden gelaten.

 

Wacht een paar dagen zodat ze de tijd hebben om zich te vestigen, en laat familieleden dan elk afzonderlijk op bezoek komen in plaats van allemaal tegelijk.

 

Het is belangrijk om uw puppy het huis te laten verkennen zodat hij vertrouwd raakt met zijn nieuwe omgeving, maar zorg ervoor dat u hem goed in de gaten houdt – net als bij oppassen! En als ze zich verstoppen, haal ze er dan niet uit; blijf bijvoorbeeld in de kamer een boek lezen of televisie kijken om uw nieuwe gezinslid aan uw aanwezigheid te laten wennen.

 

De checklist voor uw nieuwe puppy en de beste tips voor katten

Voedsel- en waterbakjes: Voor katten en kittens, plaats deze uit de buurt van de kattenbak. Voor honden en puppy’s zijn zware exemplaren het beste, zodat ze niet kunnen worden omgestoten. Kijk op Happy Animal voor de beste producten. 

 

Voedsel voor huisdieren: Probeer uw huisdier de beste kwaliteit voeding te geven die u kunt – maar wanneer u nieuw voedsel introduceert, doe dit dan geleidelijk. Vraag uw fokker of dierenarts om advies over voeding of kijk voor tips op Happy Animal. 

 

Kattenbakvulling en kattenbak: Gebruik ongeparfumeerde kattenbakvulling en plaats de kattenbak uit de buurt van etensbakjes.

 

Reismand/mand: Ideaal om uw nieuwe hond mee naar huis te nemen en voor bezoekjes aan de dierenarts. Doe er een wasbare voering in.

 

Krabpaal: Voor katten en kittens – dit kan uw bank en tapijt redden! Happy Animal heeft een ruime selectie aan mooie krabpalen.

 

Speelgoed: Koop speelgoed waar u en uw puppy samen mee kunnen spelen.

 

Kauwartikelen: Deze zijn essentieel voor puppy’s om te helpen bij het doorkomen van tandjes, en in het algemeen voor honden om te voorkomen dat ze op uw schoenen kauwen. Happy Animal heeft de beste kauwbotten vergeleken voor jouw nieuwe pup. 

 

Verzorgingsspullen: Dit omvat een borstel en kam, vooral belangrijk voor langharige rassen. Als u voor het eerst een hond neemt, bekijk dan deze verzorgingstips voor honden en puppy’s.

 

Halsband en riem: Wen honden en puppy’s aan het dragen van een halsband of tuigje en een riem in huis en in de tuin – het zou die eerste wandelingen veel gemakkelijker moeten maken.

 

Thermisch beddengoed, warmtekussens en dekens: Dit is voor het comfort van uw puppy – vooral tijdens de eerste paar nachten in hun nieuwe huis.

 

Verzekering voor huisdieren: Last but not least, als je een hond koopt, of een kat, of zelfs herplaatst, heb je misschien een verzekering nodig om onverwachte ziektes en verwondingen te dekken. Petplan biedt verzekeringen die bij u en uw huisdier passen, waaronder een levenslange dekking om ook in de toekomst voor uw huisdier te zorgen. 

 

Let op: Voor een pup is het belangrijk om een puppy harnas ofwel hondentuig aan te schaffen. Hieronder tips over waar je op moet letten. 

Hoe uw pup aan een harnas te trainen

 

Het dragen van een harnas heeft vele voordelen ten opzichte van het gebruik van een simpele riem en halsband. Als uw hond de neiging heeft om te trekken tijdens wandelingen, kan een harnas helpen bij het trainen van uw pup om niet te trekken zonder hem of haar pijn te doen. Een tuigje verdeelt het gewicht gelijkmatig over de borstkas van de hond, terwijl een halsband dat niet doet.

 

Een ander bijkomend voordeel is dat de meeste tuigen een handvat op de rug hebben, zodat baasjes hun hond over hindernissen kunnen helpen tijdens hun avonturen of een oudere hond in de auto kunnen helpen.

 

Het juiste hondenharnas kiezen

Voordat u uw hond een hondenharnas omdoet, moet u eerst de verschillende soorten harnassen op de markt bekijken. Er zijn twee hoofdcategorieën: over-head en step-in tuigen.

 

 • Inlooptuigen zijn gemakkelijker aan te doen, omdat de hond er alleen maar in hoeft te stappen. Aanpassingen hoeven meestal maar één keer te worden gedaan, omdat u het harnas kunt verwijderen zonder het opnieuw aan te passen.

 • Een over-head harnas is precies zoals het klinkt – het harnas wordt over het hoofd van de hond geplaatst en dan aangepast voor de pasvorm. Dit harnas biedt meestal meer vulling, en kan gemakkelijk worden aangebracht bij oudere of gehandicapte honden.

 • Het kan moeilijk lijken om uw pup voor de eerste keer een harnas aan te doen, maar u zult het onder de knie krijgen. Volg de links voor infografieken met stap-voor-stap instructies voor het omdoen van een overhead- en een step-in tuigje.

 

Zorg voor de juiste pasvorm

Een slecht passend harnas zal uw hond niet alleen erg ongemakkelijk maken, maar zal ook de training bemoeilijken.

 

Het is geen geheim dat honden er zijn in vele verschillende vormen en maten. Een tuigje dat een Deense Dog past, zal een Corgi niet passen. Wat veel mensen echter niet weten, is dat je voor de maat van een harnas niet kunt afgaan op het gewicht. Een 40-pond bulldog zal een andere maat dragen dan een 40-pond greyhound.

Tekenen van een slecht passend harnas zijn onder andere:

 

 • Verlies van bont of schuren rond het gebied van het harnas

 • De hond is in staat zich los te wurmen

 • De hond verzet zich sterk tegen het lopen

 • Het achterstuk van het harnas draait van links naar rechts

 • Uw hond laten wennen aan het harnas

 • Een harnas kan voor hondeneigenaren overweldigend lijken, maar voor honden kan het in het begin ronduit eng zijn!

 

Voordat u uw hond een tuigje omdoet, volgen hier enkele tips om uw pup op zijn gemak te stellen.

 

 • Laat uw hond eerst aan het tuigje ruiken.

 • Doe een traktatie op het tuigje en laat hem/haar de traktatie ervan opeten.

 • Raak uw hond aan met het tuigje en prijs hem elke keer als hij contact maakt.

 • Als het harnas een gesp heeft, kunt u de gesp openen en sluiten, en de hond een traktatie geven als het klikt.

 • De meeste honden die het niet leuk vinden om een harnas te dragen, zijn gevoelig voor bepaalde gebieden die worden aangeraakt. Om dit tegen te gaan, kunt u uw pup aaien op de plaatsen waar het harnas zal worden aangeraakt.

 • Bij sommige honden kan het een paar weken duren voordat het tuigje comfortabel aanvoelt. Als uw hond zich terugtrekt of naar u knijpt, is dat een teken dat u te snel gaat en het rustiger aan moet doen.