Artikel Depot
Image default
Vervoer en transport

De zorg voor de accu van jouw estep

De accu is een belangrijk en kritisch onderdeel van een elektrische scooter en de berijder moet speciale zorg besteden aan het onderhoud ervan. U kunt de prestaties en levensduur van de scooter accu verbeteren door enkele belangrijke tips hieronder op te volgen.

Gebruik altijd de oplader die bij de elektrische scooter is geleverd om de accu op te laden. Laat de accu nooit helemaal leeglopen. Experts op het gebied van accu’s raden aan de accu te gebruiken tussen “30% en 80%” van zijn capaciteit.

Als u de accu voor een lange tijd opbergt, laad de accu dan op tot 40 à 50% voordat u hem opbergt en herhaal dit nogmaals na elke 30 dagen.Laat de elektrische scooter nooit onbeheerd achter tijdens het opladen en laad de accu niet op als deze beschadigd is.

Wil je graag een elektrische step kopen eindhoven? Neem dan eens een kijkje naar de max g30e 2. Dit model is verkrijgbaar bij verschillende e-step webshops en voldoet aan de hoogste kwaliteitseisen.

Wat is de beste manier om een elektrische scooter op te laden?

Bestudeer uw gebruikershandleiding en als daarin een oplaadprocedure wordt aanbevolen, moet u die ook volgen. Als er niets in staat over de oplaadprocedure, kunt u gewoon de oplaadtijd noteren.

De huidige elektrische scooters worden geleverd met een ingebouwde oplaadpoort op de scooter en er is geen noodzaak om de batterij te verwijderen tijdens het opladen.

Voordat u de accu van uw elektrische scooter oplaadt.

  • Als je net een lange rit achter de rug hebt, laat de accu dan 30 minuten afkoelen. De accu moet op kamertemperatuur worden gebracht voordat u deze oplaadt.

  • Gebruik altijd de lader die samen met uw elektrische scooter is ontvangen voor het opladen van de accu, omdat deze is aangepast aan de stroombehoefte van de accu. Als de lader verloren of beschadigd is, koop dan een nieuwe van de fabrikant. Koop nooit een gelijkwaardige lader van de aftermarket.

Oplaadsnelheid

Uw elektrische scooter kan een lader hebben waarmee u de oplaadsnelheid kunt regelen. Bestudeer uw gebruikershandleiding en gebruik de instelling die goed is voor het verlengen van de levensduur van de batterij.

De meeste laders zijn zo ontworpen dat ze groen worden voordat de accu voor 100% is opgeladen en de LED kan groen worden voordat de aanbevolen oplaadtijd is bereikt. U kunt de lader op dit punt uitnemen of doorgaan tot de aanbevolen laadtijd is bereikt (dit kan u 100% van het bereik garanderen, maar het is misschien niet goed voor de levensduur van de batterij).

Als uw elektrische scooter buiten heeft gestaan in een strenge winter of hete zomer, breng de scooter dan naar binnen en laad hem niet meteen op. Laat de accu op kamertemperatuur komen, en pas dan kunt u hem opladen.

Stof afvegen

Veeg stof of vocht in de buurt van de oplaadpoort van de accu en ook het stopcontact aan de muur. Kies een stopcontact met een schakelaar om de stroom aan en af te sluiten.

Volg de onderstaande stappen voor het opladen van de elektrische scooter accu

Steek de oplader in het standaard stopcontact aan de muur. Zet de schakelaar niet aan.

Zoek de oplaadpoort op uw elektrische scooter en steek de oplader erin. Normaal gesproken is de pin van de lader zo gemaakt dat er maar één manier is om hem aan te sluiten en foutieve montage is onmogelijk. Zorg er toch voor dat de stekker goed in het stopcontact zit.

Zet de schakelaar aan om de stroom in de lader toe te laten. Het lampje op de lader moet rood oplichten om aan te geven dat de lader werkt en de batterij aan het opladen is.

De lader kan warm worden tijdens het opladen, maar tenzij dit abnormaal is, is dit geen reden tot bezorgdheid. Als het lampje op de oplader groen wordt, betekent dit dat de batterij optimaal is opgeladen. U kunt het opladen op dit punt stoppen.

Als u echter 100% moet opladen, vergelijk dan de werkelijke oplaadtijd met de in de gebruikershandleiding aanbevolen tijd, u kunt doorgaan tot de aanbevolen oplaadtijd is bereikt.

Haal de stekker van de lader uit het stopcontact en uit de batterijpoort. De batterij mag nooit langer worden opgeladen dan de in de gebruikershandleiding aanbevolen tijd. Overladen kan leiden tot oververhitting van de batterij, vermindering van de levensduur van de batterij en zelfs brandongevallen.

Nadat u de oplader hebt losgekoppeld, moet u deze eruit halen en op de juiste manier opbergen. Laat de lader niet in het stopcontact zitten, dit kan de lader beschadigen. De batterij zal heet zijn na het opladen. Laat de accu 15 tot 30 minuten afkoelen voordat u hem gebruikt.

Uw elektrische scooter kan een grote accu hebben en de mogelijkheid hebben om deze met twee laders tegelijk op te laden. De procedure is dan hetzelfde als hierboven uitgelegd.