Artikel Depot
Image default
Bedrijven

Wat is de juiste bedrijfsverlichting?

Met de overstap van gloeilampen naar LED en tal aan mogelijkheden als het op verlichting aankomt kan het wel eens verwarrend zijn om de juiste verlichting te kiezen. Welke verlichting je wilt hebben voor je bedrijf kan compleet afhankelijk zijn van de werkzaamheden. Een goed voorbeeld hiervan zijn slagerijen en bijvoorbeeld etalerende winkels die gebak of brood verkopen. Een te blauw gekleurde lamp kan ervoor zorgen dat vlees er raar uit komt te zien, een te warme dat brood de fijne bruine kleur kan verliezen. Ook het drama van de pashokjes waarbij je elk pijnlijk detail van je eigen lichaam kunt zien is voor veel mensen wel bekend. Wat is dus de juiste verlichting om te hebben?

LED en warmte

Omdat LED zuiniger is maakt het aantal Watt eigenlijk niet zoveel uit voor je huishouden. Het gaat er eerder om naar hoeveel Kelvin die Watt om wordt gezet. Zo is het aantal Kelvin dat je vindt in een huishouden eigenlijk altijd beneden de 3000K, tenzij je graag het gevoel hebt dat je een zeer steriele kamer hebt. 2200K geeft de warmte van een kaars, 2700K ongeveer die van een ouderwetse gloeilamp. Tussen de 5000K en 6500K zit je op daglicht, terwijl 3000K tot 4500K voor dat steriele witte licht zorgt. Meestal is dat steriel wit gebruikelijk voor de meeste bedrijven.

Bedrijfsverlichting

Nu je dat weet kun je beter anticiperen wat je zelf nodig hebt in je eigen bedrijf voor de werkvloer. Althans, qua warmte van de lampen. Waar moet je verder op letten in je bedrijf? Nou, de juiste Ledverlichting kan bijdragen aan een milieuvriendelijk bedrijf dat maar weinig uitstoot levert. Dit is niet alleen belangrijk voor de wereld, maar ook voor jezelf. Vanaf 1 januari 2023 moet je bedrijfspand namelijk minimaal energielabel C hebben, anders mag het niet meer gebruikt worden voor bedrijvigheid. Snel op zoek naar nieuwe bedrijfsverlichting dus!

Rekening houden met klanten

Zoals eerder genoemd in een voorbeeld vind niet iedereen de verlichting van sommige kledingwinkels even fijn. Het is dus ook belangrijk om rekening te houden met de klanten die je krijgt. Neem je te fel licht zonder reden dan kan dit als onprettig worden ervaren en jaag je potentiële klanten misschien weg. Hou er dus rekening mee en durf open te staan voor kritiek.

https://firefly.online/bedrijfsverlichting/