Artikel Depot
Image default
Bedrijven

Eiken pellets kopen: hoge kwaliteit voor een lage prijs

Pelletkorrels van de eik worden door veel stokers gezien als het beste pellets dat er is in Nederland. Dat heeft alles te maken met het rendement van pellets eiken. Eik heeft een hoge brandwaarde, blijft lang branden en is een fijne houtsoort om mee te stoken omdat het zorgt voor veel gemakken. Bij eiken pellets kopen merkt u echter ook direct een nadeel. De prijs van pellets eiken per m3 is relatief hoog in vergelijking met andere houtsoorten. Die hogere prijs is relatief. U heeft namelijk veel minder kubieke meter eiken pellets nodig om het huis warm te krijgen.

Eiken pellets leent zich prima voor een openhaard, een kleinere kachel in de keuken, maar zelfs voor complete verwarmingssystemen kunt u eiken goed gebruiken omdat het rendement van deze houtsoort zo hoog is dat heel het systeem binnen korte tijd warm is. Daar moeten we wel bij zeggen dat het belangrijk is om de juiste kwaliteit hout te kiezen; ook is het vochtgehalte van het hout bijzonder belangrijk.

Eiken pellets kopen; de vochtigheidsgraad speelt een grote rol

Pellets eiken is volgens velen de beste keuze. Dat klopt, maar dat is alleen het geval wanneer de vochtigheidsgraad van het hout maximaal 20% is. Een te laag vochtgehalte is overigens ook niet goed; het rendement én de brandtijd vallen lager uit wanneer het hout te droog is. Daarom ligt bij ons eiken pellets de luchtvochtigheid standaard rond de 15%. Dit geeft het beste resultaat tijdens het stoken, wat ervoor zorgt dat we alleen pellets van hoge kwaliteit verkopen.

Ons eiken pellets is overigens gedroogd in ovens. Daarmee kunnen we de luchtvochtigheid beter reguleren. Ook zorgt het ervoor dat er geen schimmels of ongedierte in het eiken pellets zit. Koopt u eiken pellets bij ons, dan kunt u dit hout dus altijd gewoon in huis bewaren. Dat kan niet bij vers pellets dat vaak wel schimmels in huis brengt, net als bijvoorbeeld houtworm en andere insecten.