Artikel Depot
Image default
Bedrijven

Reizen en essentiële spullen vergeten

Die ene knappe buurman kust je eindelijk in je droom, maar voordat je hem zwoel kunt aankijken gaat je wekker af. Het vervelende geluid zorgt ervoor dat je klaarwakker bent. Terwijl je je tanden staat te poetsen onder de douche, kun je meegenieten met het geruzie van je 4 huisgenoten. Als dan ook nog eens blijkt dat je bestelde taxi te laat is, zou je het liefst weer in bed kruipen. De kleine, ietwat mollige taxichauffeur met een zwaar Italiaans accent vraagt je waar de reis heen gaan. Je antwoordt zo vriendelijk mogelijk, terwijl je kotsmisselijk wordt van de geur van tabak en slechte aftershave. Na de taxirit en vele cappuccino’s later, zit je fijn in het vliegtuig. Zodra het toestel opstijgt bedenk je je dat je een groot deel van je spullen bent vergeten. Dit rampscenario is vast iets wat je weleens hebt meegemaakt. Leuk is anders.

Opladers, zonnebrillen en tandenborstels

Spullen die vaak vergeten worden op reis, zijn bijvoorbeeld opladers. Waar men massaal denkt aan het meenemen van hun laptop of telefoon, werkt dit anders bij laders. Je zou op vakantie een oplader kunnen kopen, maar liever heb je je oude vertrouwde iPhone oplader uiteraard. Bovendien overleven veel laders een reis niet en goedkope laders in het buitenland zijn minder betrouwbaar dan een iPhone oplader bijvoorbeeld. Naast laders, zijn zonnebrillen én tandenborstels ook zaken die je snel thuis laat liggen als je gaat reizen. Best zonde, want nu kun je niet rondfladderen met je peperdure merkzonnebril. Nu kun je natuurlijk best eenvoudig een nieuwe tandenborstel aanschaffen op je bestemming, maar het beste is om je eigen spullen mee te nemen. Je kunt van tevoren een lijstje opstellen met alle essentiële zaken en dit lijstje afwerken. Controleer de avond voor je vertrekt nogmaals of je alles hebt ingepakt. Probeer ook efficiënt te zijn als het gaat om spullen inpakken. Zo pak je je zonnebrillen in, samen met je lenzenspullen en je tandenborstel bij je mondverzorgingsproducten.

Vervelende gesprekken met de douane

Gooi alle vloeistoffen weg uit je handbagage en schaf kleine verpakkingen aan voordat je op reis gaat. Je kunt hierin soorten vloeistof bewaren en veilig op reis gaan. Het laatste wat je immers wilt, zijn schaapachtige blikken van de douane en vervelende gesprekjes.

https://www.kabelmaatje.nl/iphone-opladers/