Artikel Depot
Image default
Bedrijven

Het prachtige Den Haag

De echte naam van Den Haag is officieel ’s-Gravenhage. Het is de Hoofdstad van provincie Zuid-Holland en is het thuis van het Binnenhof. Den Haag is een stad met een rijke geschiedenis en heeft veel bezienswaardigheden. Het heeft een centrum met meer dan honderdduizend inwoners en een aantal wijken erom heen. In totaal kent Den Haag meer dan een half miljoen inwoners.

 

Bezienswaardigheden

 

Den Haag heeft een aantal bezienswaardigheden die je gezien moet hebben, wanneer je naar Den Haag gaat. Zo vind je in het centrum van Den Haag het Binnenhof. Deze kan je vrij betreden via het prachtige Buitenhof. Een andere bezienswaardigheid is het Paleis Noordeinde. Dit is het werkpaleis van de koning en ligt ook in het Centrum van Den Haag. Den Haag beschikt ook over vele musea. Zo heb je er bijvoorbeeld het Kunstmuseum, het Mauritshuis en nog veel meer. Den Haag heeft ook haar eigen Chinatown. Dit is een wijk in Den Haag met vele Chinese restaurants en winkeltjes, maar ook Chinese poorten en andere gebouwen. Allemaal gebouwd met originele bouwmaterialen. Buiten alle culturele activiteiten ligt er in Den Haag ook Madurodam. Dit is Nederland in het klein. Madurodam beschikt over vele activiteiten voor jong en oud. Wil je liever gaan shoppen? Dan kan dat ook! Den Haag heeft vele winkelcentra waar met de portemonnee zijn gang kan laten gaan. Alléén kijken mag natuurlijk ook!

 

Vervoer

 

Den Haag heeft veel bezienswaardigheden, maar hoe kom je van het mooie museum naar het winkelcentrum waar jij wilt gaan shoppen? Den Haag heeft meerdere soorten openbaar vervoer waar men gebruik van kan maken. Zo is er taxi Den Haag, het treinstation en de bus. Helaas kent Den Haag geen metro. Toch zijn er genoeg mogelijkheden om jezelf te vervoeren binnen de prachtige stad. Plan jij binnenkort je dagje Den Haag?

https://denhaagtax.nl/