Artikel Depot
Image default
Bedrijven

De geschiedenis van roken

Roken gebeurd al zolang als wij ons kunnen herinneren, maar het gebeurd steeds minder. Roken is nu meer een taboe dan dat het vroeger was. Toen was het zelfs zo dat het normaler was om wel te roken, dan wanneer men het niet deed. We hebben het dan over de sigaret gevuld met tabak. Hoelang rookt de mensheid al sigaretten?

 

Kennismaking met tabak

 

Voordat men de tabaksplant omtoverde tot een sigaret, rookte men al allerlei soorten planten. In de Indiaanse cultuur was dit al langer het geval. Het roken van de tabaksplant werd ontdekt in de 15e eeuw. Christoffel Columbus was de eerste Westerling die in aanraking kwam met de plant. Dit was op het eiland Guanahana op de Bahama’s. Twee van zijn bemanningsleden zagen de bewoners van het eiland gedroogde opgerolde kruiden roken. De Jerez, een van de bemanningsleden, vond dit een interessant gezicht en begon met roken in zijn geboortestad in Spanje. Wanneer men dit zag in Spanje werd hij opgepakt voor tovenarij. Zeven jaar later kon De Jerez zijn onschuld bewijzen. Van het een kwam het ander en verspreidde het roken zich over heel Europa.

 

De toekomst

 

Het roken van verschillende kruiden kent ondertussen veel geschiedenis en veel evolutie en dit blijft zich steeds verder ontwikkelen. Tegenwoordig heeft men ook al de elektrische sigaret. Deze sigaret is verkrijgbaar in allerlei soorten en smaken. Het is minder ongezond dan een gewone sigaret, omdat hier minder schadelijke stoffen vrij komen en in lagere concentraties. Doordat de elektrische sigaret gerookt kan worden in meerdere smaken is hij tegenwoordig erg populair. Men kan ook zelf bepalen hoe schadelijk hij de sigaret wil maken, door het toevoegen van bijvoorbeeld nicotine. Zal roken zich de komende jaren verder ontwikkelen of zal roken helemaal eindigen onder de komende generaties? De toekomst zal het ons leren.

https://wizzits.com/elektronische-sigaret/