Artikel Depot
Image default
Dienstverlening

Waar opletten bij het vervoeren van goederen

Als je denkt dat bij het vervoeren van goederen alles vlekkeloos verloopt dan heb je het mis. Het is mensenwerk, ondanks dat er veel machinaal gebeurt. Goederen kunnen veelal verplaatst worden met Goederenliften en heftrucks, maar ook hier kunnen fouten worden gemaakt. Waar moet je opletten als je goederen gaat vervoeren?

 

Laat bij het verplaatsen de goederen niet uitsteken Je kunt goederenliften gebruiken voor het verplaatsen van goederen, maar veelal worden goederen verplaatst op pallets. Met goederen verplaatsen op pallets is het noodzaak om een palletmaat te kiezen die groot genoeg is voor de goederen. Daarbij is het zaak om ervoor te zorgen dat goederen niet gaan uitsteken. Dat zorgt ervoor dat goederen niet beschadigd raken. Daarnaast heb je met uitstekende goederen het risico op het ontstaan van ongelukken. Zorg daarom ook altijd voor een juiste palletmaat.

 

Zorg voor genoeg ruimte bij het verplaatsen van goederen Ga je goederen vervoeren dan is het zaak om genoeg ruimte te hebben om te laden, lossen, keren en de goederen te plaatsen. Als je het hebt over goederen verplaatsen met een heftruck dan moet deze de ruimte krijgen om zich te verplaatsen. Ook met een goederenlift is het zaak om genoeg ruimte te hebben. En laat tijdens het verplaatsen van goederen geen objecten slingeren, zodat je een veilige werkplek hebt om schade en ongelukken te voorkomen.

 

De goederen op pallets niet juist vervoerd op heftrucks Besluit je om pallets in te laden dan is het zaak om dat op een juiste manier te vervoeren. Houdt daarom de hoogte van de vorken van de heftruck in de gaten en zorg ervoor dat de pallets niet slijten over de bodem van de vloer. Doe je dit wel dan zorgt dat voor beschadigde pallets, maar dat kan ook leiden tot beschadiging van de goederen. Denk hierbij aan als je met de heftruck een hellingbaan op of afrijdt. Of dat je met een heftruck over drempels rijdt. Zorg daarom bij het vervoeren van goederen op pallets dat je dat op de juiste hoogte doet. Daarom niet te hoog en niet te laag.

 

Zet goederen vast bij het vervoeren Wanneer je goederen vervoert dan is het van belang dat je dit goed vastzet. Tijdens transport kan het voorkomen dat de goederen veel te verduren krijgen. Een ladingzekering is hierbij essentieel. Dat zorgt voor een goed en veilig transport. Zet je je goederen niet goed vast dan kan dat een gevaar zijn voor iedere betrokkenen.