Artikel Depot
Image default
Electronica en Computers

Sonos aansluiten

Sonos aansluiten

Een sonos aansluiten op een TV is mogelijk, maar niet alle luidsprekers kunnen aangesloten worden. In dit artikel bespreken we de verschillende mogelijkheden.

Sonos aansluiten op een TV

Een Sonos aansluiten op een TV is geen probleem. Je kunt dan je andere Sonos luidsprekers draadloos verbinden met je soundbar en zo genieten van een multiroom systeem

Er is een ruime keuze aan Sonos toestellen. Je hebt onder andere draadloze luidsprekers voor afzonderlijke kamers, en ook draadloze surround systemen – die zijn bijzonder geschikt voor grotere kamers of grotere ruimtes zoals gangen of serres, waar veel mensen tegelijk samenkomen en waar meer ruimte beschikbaar is

Je hebt geen extra draden nodig om sonos op de tv aan te sluiten. Je hoeft alleen maar de stekker in het stopcontact te steken en sluit de hdmi kabel op beide apparaten aan. Je kunt dan van je TV entertainment genieten met een sound bar voor een uitstekend surround geluidseffect en nog meer ruimte.

Sonos soundbars

Als je een Sonos Play 1, 3 of een soundbar van dit merk hebt, is het mogelijk om op je televisie aan te sluiten met een OPTISCHE kabel of een RCA kabel. Een digitale audio verbinding zorgt ervoor dat er geen kwaliteitsverlies optreedt bij het overbrengen van het signaal van je TV naar je luidspreker. Heb je geen vrije digitale uitgang op je TV, dan kan het gebruik van de rode en witte kabels een oplossing zijn.

Met een Sonos soundbar kun je genieten van de beste geluidskwaliteit op je TV. Er is geen kwaliteitsverlies en alles blijft zuiver en helder.

Alleen een luidspreker met een optische digitale uitgang, zoals de Sonos Beam of Sonos Playbar, kan rechtstreeks op de digitale uitgang van je TV aangesloten worden, zonder dat je een home cinema versterker nodig hebt. Er wordt een ARC (Audio Return Channel) verbinding gebruikt, zodat alle signalen van je televisie automatisch door dit kanaal stromen. Als je een model hebt met ARC ondersteuning, maar deze optie werkt om een of andere reden niet, dan kan er een probleem zijn met de instellingen van de TV. In dat geval raden we je aan een andere HDMI poort te proberen, voor het geval het in plaats daarvan daar een probleem is.

De Sonos Arc soundbar is draadloos en kan in elke kamer van je huis. Hoewel hij op een home theater versterker kan worden aangesloten, heeft hij er geen nodig omdat je voor alle geluidsbronnen alleen deze luidspreker nodig hebt. Je kunt een TV rechtstreeks op de Arc aansluiten met een ARC verbinding, zodat alle signalen van de TV automatisch via dit kanaal lopen. Als je TV geen ARC ondersteuning heeft, raadt Sonos aan een andere HDMI poort te proberen, want er kan een probleem zijn met de instellingen van deze poort in plaats van met ARC zelf.

Als je wel een AV receiver hebt, sluit die dan via een optische digitale audiokabel aan op de achterkant van de Sonos Playbar of Playbase luidspreker. Als je een subwoofer gebruikt, sluit die dan aan op de subwooferuitgang van je receiver en plaats hem op de plaats waar je luidsprekers niet zijn. Elk model in de Sonos line-up kan zijn geluid koppelen aan een subwoofer als je die hebt, maar dat is voor geen enkel model verplicht.

Ben je in het bezit van een Play: 5 en wil je meer bas, verbind hem dan met een Ethernet kabel met een andere luidspreker en zet die op de vloer in de buurt van waar je TV staat. Plaats beide luidsprekers dicht bij elkaar zodat ze draadloos met elkaar communiceren. Als je twee Play: 1’s kocht in plaats van één Play: 5, zet ze dan naast elkaar op standaards of boekenplanken met het gezicht naar de TV (als je films of muziek streamt uit apps als Netflix of Spotify), of waar je oren ook zijn als je TV kijkt (als je streamt via AirPlay).

Sonos draadloze speakers

Heb je al luidsprekers die met een optische kabel verbonden zijn, dan kun je je soundbar nog steeds synchroniseren met de Sonos Play-1’s als draadloze luidsprekers die je aan weerszijden van je zitkamer plaatst en genieten van multiroom streaming audio. Breid je multiroom audio met een Sonos Connect en luister naar alles via de Sonos app. Met een Sonos luidspreker kun je de Sonos luidspreker eenvoudig koppelen aan de Sonos soundbar en ze samen als één systeem laten werken.

Met een slanke en compacte vormgeving, een strakke buitenkant en strakke lijnen is de elegante Playbar zowel onopvallend als krachtig. Geniet op een nog hoger niveau van al je tv-programma’s, films en muziek van favoriete apps zoals Netflix, Amazon Prime Video of YouTube dankzij de speciale technologie voor dialoogverbetering die spraak analyseert voor meer helderheid.

Bekijk alle Sonos aanbiedingen bij Audiogigant.

https://audiogigant.nl/speakers/sonos-tv-home-cinema/