Artikel Depot
Image default
Bedrijven

Spirtualiteit

Spiritueel zijn heeft te maken met de geest van de mens. Ook hier komt het woord spiritualiteit vandaan. Geest is namelijk in het Latijns spiritus. Het kan gebruikt worden als in een soort bepaald geloof of bepaalde natuurlijke krachten, maar meestal wordt het gebruikt voor je persoonlijke en innerlijke geest. Vandaar dat hier ook de nadruk op ligt. Dit is namelijk ook het meest logische. Iemand die spiritueel is, is vaak iemand die goed kan mediteren en die alle delen van het lichaam apart tot rust kan brengen. Ook krijg je tijdens het mediteren hier een warm en fijn gevoel van. Mensen die spiritueel zijn kunnen vaak ook dingen en situaties zien gebeuren voordat die persoon op de hoogte is gesteld. Zo zijn er meer bijzonder dingen die spiritualiteit in zich hebben. Of je bepaalde dingen moet geloven dat is aan jou Het is namelijk niet bewezen dat er echt iets is als voorspellen of andere krachten die mensen kunnen bezitten. Wel weet men dat je met een bepaalde gedachte en gevoel je lichaam en je geest rust kan geven in verband met meditatie. Dit kan ook iedereen leren.

Spirituele ontwikkeling

Als je spiritualiteit wilt ontwikkelen en je bent ermee begonnen dan kun je deze spirituele ontwikkeling voort zetten. Hier is wel veel oefening voor nodig. Het beste is om dit te oefenen met iemand die al ervaring heeft en die erin wat verder is dan jij zelf. Je kunt dit doen door een cursus in spirituele ontwikkeling te volgen, samen met die persoon te oefenen of door video’s en filmpjes te bekijken. Daarnaast zijn er ook boeken geschreven over spirituele ontwikkeling die je eens kunt lezen om je kennis te vergroten. Het denken dat je standaard doet, probeer je hierbij te vergeten en je zet al het denken uit om in goed contact te komen met je lichaam. Een meest bekende vorm hiervoor is het goed in en uit te ademen en elk puntje van je lichaam rust te geven om zo snel in slaap te vallen. Je bent dus erg goed in contact met je lichaam als je spiritueel bent. Je lichaam kan namelijk veel meer dan je meestal denkt. Die discipline en doorzettingsvermogen vergroot je dus ook met spiritualiteit.

https://www.vianovalis.nl/cursus-spirituele-ontwikkeling/