Artikel Depot
Image default
Woning en Tuin

Zo stijl je je huis helemaal af met de juiste binnendeuren

Als je gaat verbouwen of een nieuw huis hebt gekocht, dan zul je misschien niet meteen denken aan nieuwe binnendeuren. Toch is het leuk en handig om nieuwe binnendeuren aan te schaffen. Het is zelfs al handig om over de binnendeuren na te gaan denken als je gaat nadenken over de inrichting van je huis. Omdat binnendeuren zo belangrijk zijn in je huis en je ze overal ziet, is het belangrijk de juiste deuren te kiezen. De juiste binnendeuren brengen sfeer en de juiste stijl naar je huis.

De juiste maat binnendeuren

Als je een nieuwe binnendeur gaat kopen, is het belangrijk dat deze natuurlijk past. Het juiste formaat is een van de belangrijkste dingen bij je aanschaf van een binnendeur. Je moet zeker zijn dat de binnendeur ook echt precies past in de kozijnen, zodat je niet thuiskomt met een te grote of te kleine deur. Dan kun je namelijk weer terug. Daarom is het belangrijk om te achterhalen welke deur je hebt: een stompe of opdekdeur. Beide deuren moeten namelijk anders worden opgemeten.

Meten van een stompe binnendeur

Het meten van een stompe binnendeur is makkelijk. Hier meet je gewoon de hoogte en breedte van de binnendeur die er nog inzit. Zo kom je achter de juiste afmetingen voor een stompe binnendeur.

Meten van een opdek binnendeur

Het meten van een opdekdeur is net even iets anders. Hierbij meet je de breedte van de opdekrand namelijk niet mee als je de breedte opmeet. Bij het opmeten van de hoogte van de deur, meet je de opdekrand wel mee.

https://www.deurenshop.com