Artikel Depot
Image default
Woning en Tuin

Tips voor het vervoeren van je rolsteiger

Als je een steiger hebt, wil je deze veilig kunnen vervoeren met een minimale kans op beschadigingen. Daarvoor zijn speciale steigeraanhangers gemaakt. In dit artikel vertellen we je alles over deze dingen.

 

Een steiger vervoeren kan behoorlijk gevaarlijk zijn als je niet precies weet hoe dit moet. Als je de steiger in een gewone aanhanger vervoerd, of in een openstaande achterbak, is dat niet veilig. Zo kunnen er bijvoorbeeld onderdelen van de steiger afvallen, voor degene die dan achter je rijd, kan dit erg gevaarlijk zijn. 

Verschillende soorten steigeraanhangers

Om een steiger veilig te kunnen vervoeren, is een steigeraanhanger nodig. Het voordeel van een steigeraanhanger is dat een rolsteiger hiermee in één keer vervoerd kan worden. Met een steigeraanhanger kun je daarbij in één oogopslag zien of de steiger helemaal compleet is. Je hoeft niet bang te zijn dat steigeronderdelen onderweg op de weg vallen, of beschadigen. Daarbij kan de aanhanger dienen als opslag voor de steiger, wat natuurlijk enorm handig is. 

 

Er zijn behoorlijk veel verschillende soorten rolsteigers. Alle steigers die door rolsteiger.net verkocht worden, hebben een fijne wegligging en kunnen met rijbewijs B worden vervoerd. Je kunt dan ook het beste je steigeraanhanger kopen bij rolsteiger.net. Let wel op je snelheid, met een steigeraanhanger mag je maximaal 90 kilometer per uur op de snelweg. Je hebt dan namelijk ook een veel langere remweg. Vergeet ook niet je bochten wat ruimer te nemen, in bochten slaat een aanhanger namelijk altijd een beetje naar binnen.

Een aanhanger met of zonder steiger

Wanneer je besluit een steigeraanhanger te kopen, heb je de keuze uit een aanhanger met of zonder steiger. Als je nog geen steiger hebt en erover denkt er één aan te schaffen, kun je het beste een steiger mét aanhanger kopen. Je hebt dan een complete steiger, plus een fijn vervoermiddel. Natuurlijk kun je ook altijd aanvullende onderdelen kopen voor die steiger of aanhanger. Zo heb je echt het complete plaatje.