Artikel Depot
Image default
Woning en Tuin

Tips bij het inrichten van je huis

Je gaat binnenkort verhuizen naar je nieuwe huis, of je wilt jouw huidige woning opnieuw inrichten. Maar hoe bepaal je eigenlijk welke stijl je hebt? En bij welke kleuren en materialen voel jij je het meeste thuis? Wij hebben hier een checklist voor jou samengesteld. Aan de hand van deze simpele woontips en trucs creëer je je eigen droomhuis!

Doe inspiratie op

Als eerste stap kun je op zoek gaan naar wooninspiratie en interieur ideeën voor het inrichten van je nieuwe huis. Bezoek woonwinkels, blader door magazines en kijk op Pinterest. Online zijn er ook veel verschillende woonblogs met leuke woonideeën, interieurtips, woonshopadresjes en inspirerende artikelen te vinden. Bij Anselm Oome kun je  complete ingerichte woonkamers bekijken en hier kun je veel inspiratie uithalen. Kijk hier dus zeker naar!

Stel een moodboard samen

Wanneer je wat ideeën hebt opgedaan, kun je alle ideeën bij elkaar voegen in een moodboard. Je verzameld hier alle kleuren, accessoires en meubels die jij mooi vindt. Dit kun je doen met wat ouderwets knip- en plakwerk, maar je kunt ook een online moodboard maken! Dit kan eenvoudig via Pinterest. Sla hier al je favoriete afbeeldingen op en creëer je eigen, ultieme woonstijl.

Maak een kamerindeling

In welke kamer komt wat? Kijk kritisch naar alle ruimtes die je hebt en maak aan de hand van de plattegrond een grove indeling. Durf ook buiten de kaders te denken! Wat gebeurt er als je die muur in de woonkamer weghaalt of verplaatst? Kan je ergens extra ruimte creëren door een aanbouw te plaatsen? Nu kan het allemaal nog en als jouw woning helemaal is ingericht zit je niet meer te wachten op een verbouwing.

Welke kleuren vind je mooi? 

De kleur die je laat terugkomen in de woning is erg belangrijk. Dit bepaald namelijk wat voor gevoel en uitstraling jouw huis krijgt. Ga je voor felle kleuren? Of houd je meer van pasteltinten? Waar je ook voor kiest, ga voor de kleuren waar jij je prettig bij voelt. Houd de basis rustig, dan kun je namelijk uitpakken met opvallende meubels of accessoires. Wanneer je de basis toch gekleurd wilt hebben, is het belangrijk dat de kleuren die je kiest goed bij elkaar passen. Je kunt er natuurlijk ook altijd nog voor kiezen om de basis vooral wit te houden. Wit geeft veel rust, combineert met alle stijlen en meubels en is erg tijdloos.