Artikel Depot
Image default
Dieren

Shar-Pei: ontdek dit lieve hondje

De Shar-Pei is erg kalm en aanhankelijk ten opzichte van hun gezinsleden. Meestal is hij niet erg luidruchtig of blaffend. Hij kent ook zijn plaats binnen zijn groep. Het is een onafhankelijke hond in vergelijking met sommige andere rassen. Zijn Koninklijke afstamming valt op als hij met andere honden omgaat, omdat hij meteen zal proberen duidelijk te maken dat hij de baas is en dat hij ver boven de rest uitsteekt.

Fysieke kenmerken van de Shar-Pei 

  • Deze merkwaardige hond is medium in grootte, compact, goed gespierd, met een korte rug. Het heeft rimpels en een snuit die aan een nijlpaard doen denken. Mannetjes zijn groter dan vrouwtjes.
  • Het hoofd is groot in verhouding tot het lichaam. De rimpels op het voorhoofd en de wangen strekken zich naar beneden uit en vormen een dubbele kin.
  • De oren zijn zeer klein, tamelijk dik en licht afgerond aan de punt, in de vorm van een gelijkzijdige driehoek.
  • Bij volwassen honden is de aanwezigheid van huidplooien op de huid van het lichaam niet wenselijk, behalve bij de schoft en bij het inbrengen van de staart, waar deze matig moeten zijn.
  • De staart is dik en rond aan de basis.
  • Effen kleuren behalve wit worden ondersteund.
  • Het haar is een onderscheidend kenmerk: kort, hard en behaard.

Een borstelbeurt is noodzakelijk voor je Shar-Pei

Elk huisdier heeft het recht om met waardigheid en genegenheid te worden behandeld, evenals basiszorg die garandeert dat het je zo lang mogelijk kan dienen en met de beste kwaliteit van leven. Om deze reden zul je zien dat je Shar Pei dertien levensjaren bereikt, een normale gemiddelde levensduur. Hij kan deze leeftijd zelfs overschrijden, zolang je hem het bestaan geeft dat hij verdient. Je Shar-Pei een paar keer per week goed borstelen is een geweldige manier om dood haar en vuil te verwijderen, zodat hun kostbare vacht gaat glanzen. Voorts is het versterken van het afweer- of immuunsysteem van je Shar-Pei net zo eenvoudig als ervoor zorgen dat de dierenarts de doses vaccins toedient die hij geschikt acht. Met de plaatsing van de pipetten en anti-parasitaire halsbanden kun je ook zijn kostbare vacht beschermen tegen vlooien en teken. Bron: https://www.shar-peiwereld.nl/.

Shar-Pei en hygiëne 

De Shar-Pei is van nature een schoon dier, maar kan soms slecht ruiken, niet alleen vanwege een mogelijk gebrek aan hygiëne, maar ook vanwege bepaalde huidaandoeningen waar hij vatbaar voor is. Val niet in de verleiding om zijn rimpels in te smeren met oliën en verschillende zelfgemaakte producten die zijn slechte geur alleen maar zouden versterken. Breng een matige hoeveelheid natuurlijke oliën op je nobele vriend aan, zodat het overmaat zich niet ophoopt tussen de rimpels en een onaangename geur produceert door gebrek aan ventilatie. Bij je dagelijkse reiniging mag je de ogen en oren zeker niet missen

Mondhygiëne van de Shar-Pei

Zorg ervoor dat er geen tandsteen op het oppervlak van de tanden van je Shar-Pei komt. Wen hem van puppy af aan periodiek aan tandenpoetsen en vermijd zo het lijden aan halitose en parodontitis, evenals hart-, nier- en leveraandoeningen. Het is voldoende om je Shar-Pei eenmaal per maand te wassen, tenzij het eerder nodig is, maar altijd met een speciale shampoo voor honden. Laat je hond niet nat achter na het baden, omdat dit kan leiden tot de verspreiding van schimmels op zijn huid, samen met de gevreesde stank. Help jezelf aan een elektrische droger op een gematigde temperatuur en het resultaat zal gewoonweg verbluffend zijn.