Artikel Depot
Image default
Dieren

Is de Rottweiler gevaarlijk of gewoon een geweldige huishond?

Iedereen stelt zich de Rottweiler voor als een agressieve en zeer gevaarlijke hond. Eigenlijk een beetje zoals de Pitbull of de Dobermann. Die reputatie heeft hij helaas verkregen vanwege de vele stedelijke legendes over hem. Zijn fysieke verschijning maakt het er natuurlijk niet veel beter op: erg groot, erg knap met een grote en serieuze snuit!

In werkelijkheid is deze hond alleen agressief als het is getraind om agressief te zijn. Want het is een hond die graag zijn leven gewoon op de bank zou willen doorbrengen om verwend te worden door zijn meester. Dat het niet een hond is die voor iedereen geschikt is (zeker als je nog nooit iets met een hond te maken hebt gehad), mag wel duidelijk zijn. Ervaring met honden is zeer belangrijk en haast essentieel om deze veeleisende hond goed te kunnen opvoeden.

Een prachtige slagershond uit Rottweil

De Rottweiler, een slagershond uit de stad Rottweil, heeft een bijna absoluut niveau van perfectie. Verbeterd en geselecteerd door de Duitsers, is het tegenwoordig de meest verspreide en meest gewaardeerde van de veehouders overal. Dit zijn echter niet de enige redenen voor de bekendheid van deze reus. Hij heeft talrijke fans en begint zelfs de internationaal gewaardeerde Duitse herder te overschaduwen.

De Rottweiler: een nobele en trotse hond

Het karakter van de Rottweiler kan omschreven worden als nobel en trots. Hij zeer geschikt als waakhond vanwege zijn aandacht en fysieke kracht in de uiteindelijke verdediging. Deze hond kan luisteren en is geschikt voor het werk, hij is een zeer gehoorzame hond. Fysiek is hij erg sterk en stevig en heeft hij niet veel verzorging nodig. Zelfs als je hem niet erg lief en gevoelig vindt, kan hij erg agressief worden tegen iedereen die zijn gezin in gevaar brengt. Wil je hier meer over weten.. dan is https://www.rottweilerwereld.nl/ de website voor jou.

Laat direct zien wie de baas is

De Rottweiler is moedig genoeg om zijn leven in gevaar te brengen, alleen maar om dat van zijn meester te verdedigen. Dit alles op voorwaarde dat zijn meester onmiddellijk sterk en beslissend was om duidelijk te maken wie de leiding heeft over het huis. Als daarentegen de Rottweiler het leiderschap van de ‘kudde’ – in dit geval het gezin – zou overnemen, dan wordt je leven pas echt moeilijk. 

Elke dag aandacht voor je Rottweiler

Het is een zeer knuffelige hond, ook al zou je het nooit denken als je kijkt naar zijn uiterlijk, en hij vereist elke dag een flinke dosis verwennerij en aandacht. Eerlijk gezegd is de Rottweiler uitzonderlijk en volledig geschikt voor het gezinsleven, mits je grote groene ruimtes voor hem beschikbaar hebt waar hij plezier kan hebben. Gezien de grootte van deze hond is het niet aan te raden hem aan te schaffen als je in een appartement woont.

Zeer intelligente hond om van te houden

De Rottweiler is een zeer intelligente hond die ook in nauw contact kan staan ​​met kinderen. Dit, dankzij zijn extreme helderheid waarmee hij het spel van het gevaar kan onderscheiden. Deze eigenschap is niet bij alle honden even gemakkelijk terug te vinden en het is zelfs zeer zeldzaam. Kortom, de Rottweiler is een geweldige hond en als je niet oppast, raak je in een oogwenk verliefd.