Artikel Depot
Image default
Dieren

Hieraan herken je een Pomeriaan

Dat de meeste honden genoemd zijn naar de streek of het land vanwaar ze oorspronkelijk afkomstig zijn, is een bekend feit Dit geldt ook voor de Pomeriaan die zijn naam dankt aan de regio Pomerania. Deze regio ligt ten Noord- Oosten van Duitsland en ten Noord – Westen van Polen. In onderstaande alinea’s vertellen we hoe je deze Pom of dwerg keeshond kunt herkennen.

Een grote hond in een klein lichaam

Het eerste dat je opvalt aan deze hond is dat het klein van gestalte is. Dit doordat het een kruising is van een Keeshond en kleinere hondenrassen als het schipperke. De eerste Poms waren daardoor ook iets groter dan ze thans zijn. Deze leuke hondjes hebben een schofthoogte van tussen de 28 en 23 kg. Ze worden gemiddeld ook maar 3 kg zwaar, waardoor je ze met gemak kunt optillen.

Een Pomeriaan heeft veel haar

Je zou kunnen denken dat de naam Pomeriaan is afgeleid van het feit dat deze honden veel weg hebben van een pompom. Dit komt door hun dubbele donzige vacht dat bestaat uit een dichte zachte ondervacht. De bovenvacht heeft een grove structuur gevormd door lange rechte haren. Aangezien een Pom elke kleur mag hebben, zien sommige er dus echt als energieke pompoms uit. De vacht verzorg je het best met regelmatige borstel beurten. Indien je het haar van je Pomeriaan tevens met een voedende schampoo behandelt, voorkom je dat ze last krijgen van haaruitval. Hou er ook rekening mee dat ze per jaar een of twee keer hun haar ruiven. We vonden dit op https://www.pomeriaanwereld.nl/.

Pommeriaans hebben veel energie

De dwerg keeshond is zeer energiek. Het is dol op ravotten, wandelen, nieuwe kunstjes aanleren waarbij het geniet van de aandacht die het krijgt. Je hoeft je daarom geen zorgen te maken wanneer je het alleen met je kinderen laat spelen. Deze honden houden van hun mensenfamilie waardoor ze helemaal opleven wanneer je met ze bezig bent. Daarbij blijven ze natuurlijk wel opletten dat er geen gevaar dreigt van buiten. Ook met andere huisdieren kunnen deze mini honden goed opschieten wanneer ze eenmaal aan elkaar gewend zijn geraakt. Zo energiek als deze honden zijn, zo temperamentvol zijn ze ook. In hun beleving zijn ze veel groter dan hun lichaam wat ze de drang geeft om zo af en toe hun wil door te drukken. Ook zien ze tijdens zulke buien gevaarlijke situaties over het hoofd waardoor ze een gevecht met bijvoorbeeld een Rottweiler niet uit de weg gaan. Een goede socialisatie en training als puppy is daarom gewenst. Je voorkomt daarmee dat je pom midden in de nacht het huis wakker blaft gewoon omdat hij daar zin in heeft. Voorkom dus dat hij denkt dat hij jou baas is door vroeg genoeg duidelijke grenzen te stellen aan zijn gedrag.